K1 i Boks

Devin Haney o potencijalnom meču protiv Gervonte Davisa: ‘Prije ili kasnije, taj meč će se dogoditi!‘

Devin Haney

 Alejandro Salazar/PxImages/Icon Sportswire/Profimedia
Apsolutni prvak lake kategorije želi prokomentirao je moguće obračune s Gervontom Davisom i Shakurom Stevensonom

Najveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri upisao je Devin Haney proteklog vikenda u Las Vegasu. 24-godišnji američki boksač jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Vasyla Lomachenka. Haney je tom pobjedom došao do 30. slavlja u jednako toliko profesionalnih nastupa, a obranio je i sve četiri najveće svjetske titule (WBC, WBA, IBF, WBO) u lakoj kategoriji.

Lomachenko i njegov tim zazivaju revanš jer smatraju da su zaslužili pobijediti te se osjećaju ‘‘pokradenim‘‘. Haney ne djeluje pretjerano zainteresirano za novi obračun s Lomachenkom i vjeruje da je s razlogom jednoglasno pobijedio.

Ono što dodatno umanjuje šansu za novi obračun između Haneyja i Lomachenka jest Devinova tendencija ka prelasku u višu kategoriju. Haney je u lakoj kategoriji ujedinio sve titule i dvaput ih je uspješno obranio. Sada želi titule ujediniti i u superlakoj kategoriji (-135 ‘lbs‘).

Ta vijest ne veseli boksačke fanove, jer još je nekoliko fantastičnih mečeva koji se nude Haneyju u lakoj kategoriji. Tu se prije svih ističu mečevi protiv Shakura Stevensona, ali i Gervonte ‘‘Tanka‘‘ Davisa koji je nedavno porazio Ryana Garciju.

‘‘Tank‘‘ je na putu da postane jedna od najvećih zvijezda u današnjem boksu i nema sumnje da bi meč između njega i Haneyja postigao fantastične brojke. Teško je ipak očekivati da će do meča doći ako Haney napusti laku kategoriju, ali Devin tvrdi da ćemo meč između njega i Gervonte zasigurno gledati.

‘‘Dokazao sam da sam mogu privući velike brojke u ovom sportu i da me ljudi žele gledati. Ja protiv ‘Tanka‘ Davisa je ogromna borba, a dogodit će se prije ili kasnije.‘‘, započeo je Haney nakon pobjede nad Lomachenkom, a zatim se dodatno osvrnuo na mogućnost mečeva protiv Shakura i Gervonte.

‘‘Znate, ako ne budem mogao doći do tih mečeva ili ako ti mečevi ne budu imali smisla kao sljedeći korak, vjerojatno ću preći u višu kategoriju, testirati ću se i provjeriti kako se osjećam u toj kategoriji. Zatim, kada dođe pravo vrijeme, branit ću titule u lakoj kategoriji. Moram vidjeti sa svojim timom što ima najviše smisla. Sve se svodi na to.‘‘, pojasnio je Haney.

Bila bi velika šteta kada ne bismo dobili priliku vidjeti Haneyja protiv Gervonte Davisa i Shakura Stevensona. Sva trojica boksača iz te priče trenutno su neporaženi i sjajni mečevi mogu se ugovoriti između njih trojice. Naravno, boks nas je već navikao da se ponekad moramo dobrani načekati prije velikih mečeva.

Linker
20. travanj 2024 17:00