K1 i Boks

Jamaine Ortiz izjavio da se želi boriti protiv Shakura Stevensona: ‘On neće ličiti na sebe nakon meča!‘

Jamaine Ortiz

 WILLIAMS PAUL/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Williams Paul/zuma Press/profimedia
Shakur bi volio napasti pojas, ali se to u ovom trentuku čini nemoguće

Jamaine Ortiz kaže da se želi suočiti sa Shakurom Stevensonom ili Georgeom Kambososom Jr. za jedan od pojaseva u lakoj kategoriji ako neprikosnoveni prvak Devin Haney oslobodi svoja četiri pojasa i pomakne se do 140 "pounda."

Stevenson je govorio da se želi boriti protiv Ortiza da bi ga pretukao zbog komentara koje je dao o njemu. Budući da se obojica bore za Top Rank, postoji izvrsna šansa da bi se mogli sastati ako bolja prilika ne bude dostupna. Shakur se želi boriti za WBC naslov u kategoriji od 135 "pounda" protiv Haneyja ili se suočiti s Gervontom Davisom za njegov sekundarni WBA pojas kada izađe iz zatvora.

Međutim, nijedna od tih borbi vjerojatno se neće dogoditi. Neki bi tvrdili da je glavni razlog zašto se Haney pomaknuo u više kategoriju jer shvaća da je Svjetsko boksačko vijeće na rubu da mu naredi da brani protiv Stevensona.

Kakvo god pretjerano samopouzdanje koje je Haney imao, nestalo je u dimu nakon njegove prošlomjesečne borbe s Vasilijem Lomačenkom. Više ne govori hrabro kao što je radio prije tog susreta, Haney napušta svoju dosadašnju diviziju a očekuje se da će isprazniti svoja četiri naslova.

Lomačenko je izbio samopouzdanje Haneyju, ostavivši ga u stanju u kojem je sada, miran, više se ne hvali samim sobom, napušta laku kategoriju da bi izbjegao ono što neki misle da bi bio zajamčeni gubitak od Shakura.

Jamaine (16-1-1, 8 KO) bori se protiv Humberta Galinda (14-3-1, 11 KO) u okršaju od deset rundi na "undercardu" Josha Taylora protiv Teofima Lopeza u Madison Square Gardenu u New Yorku.

"Pa, da vidimo; pokušajte me staviti na moje mjesto jer sam prilično siguran da će netko drugi zauzeti novo mjesto nakon što pobijedim Shakura Stevensona, a to ću sigurno biti ja,” rekao je Jamaine Ortiz za Fighthype o svojoj želji da se suoči s neporaženi visoko rangirani kandidat za laku kategoriju Shakur Stevenson.

“Ne mogu vam čak ni reći da ne mogu reći kakva će biti borba, ali to neće izgledati kao obična borba Shakura Stevensona, to ću vam reći. Neće ličiti na sebe", zaključio je.

Linker
22. travanj 2024 10:53