K1 i Boks

Devin Haney u svibnju brani WBC titulu, čeka ga sjajni Jorge Linares

Devin Haney
 Screenshot (youtube)
Pokrenule su se neke stvari unutar lake kategorije profesionalnog boksa

Nažalost po fanove koji su se nadali kako će već prvom prilikom moći vidjeti međusobni duel nekoga od nove velike četvorke lake kategorije, to se u prvoj polovici ove godine očito neće dogoditi. No, neke stvari su se pokrenule te se barem ugovaraju mečevi. Nakon što smo saznali namjeru Gervonte Davisa, koji će (privremeno) otići napasti titulu super lake kategorije, poznati su i planovi za WBC prvaka Devina Haneya (25-0, 15 KO).

22-godišnji Haney trebao bi 15. svibnja ući u ring protiv Jorgea Linaresa (47-, 29 KO). 35-godišnji Linares dobro je poznat boksač koji je već držao titule super perolake i lake kategorije, a mnogi ga pamte po jednom od najboljih mečeva proteklih godina, okršaju s Vasylom Lomachenkom iz svibnja 2018. godine. Uvijek uzbudljivi Linares trebao bi ponuditi zanimljiv meč, no isto tako ga mnogi otpisuju, odnosno smatraju kako je riječ o boksaču čiji su najbolji dani iza njega, a tu imaju i argument čak pet poraza nokautom.

Ipak, za Haneya trenutno nema druge opcije, budući da meč za ujedinjenje pojaseva protiv Teofima Lopeza nije došao niti do početka pregovora. Nešto se spominjao Vasyl Lomachenko, no čini se da niti Ukrajinac neće odmah u idućem meču dobiti priliku doći do pojasa. Linares je tako vjerojatno najbolja i najuzbudljivija preostala opcija.

Kad smo već spomenuli novu mladu veliku četvorku, za preostali dvojac nisu poznati točni planovi. Lopez drži tri pojasa prvaka, tako da na sebi ima veliku metu, no nema službenog izazivača. To sigurno neće biti preostali mladi "as", Ryan Garcia, koji je već bio u par pregovara (između ostalog za meč protiv Manny Pacquaiao), ali do dogovora nije došlo.

Linker
26. travanj 2024 10:43