K1 i Boks

Dillian Whyte jedva je izvukao pobjedu protiv Franklina! Jedan sudac je bodovao neriješeno

Jermaine Franklin vs. Dillian Whyte

 Steven Paston/PA Images/Profimedia
Očekivalo se više od Dilliana, no pobjedu je ipak upisao

Nakon sedam mjeseci i poraza od Tysona Furyja, Dillian Whyte večeras je boksao protiv Jermainea Franklina, a pobjedu je nakon 12 rundi jedva izvukao.

Prvu rundu su obojica otvorili direktima, a Dillian je bio taj koji je diktirao tempo. Sa zadnje noge Franklin je pogađao poneki kroše i direkt kojima nije ugrožavao Whytea. Radio je Dillian i u tijelo te je podizao i u glavu posebice u kontrama. Franklinov kroše je pronašao metu u posljednjoj minuti prve runde no Dillian nije ozbiljnije to osjetio.

Sličnu akciju gledali smo i u drugoj rundi, a počekom iste Dillian ponovno sjeda za upravljač te diktira tempo borbe. Pokušavao je raditi u tijelo no ovog je puta Franklin bio spreman na to te je svoje prilike tražio iz kontri. Whyteovi udarci u tijelo počeli su sve češće sjedati, a Franklin je bio doveden na konopce. Krajem runde desnim direktom Dillian dobro pogađa Franklina koji je također počeo raditi u tijelo.

Dillian je nastavio provoditi svoj plan te je Franklin prisiljen boriti se sa zadnje noge, no i tako je dobro pogađao Dilliana. Lijevim krošeom Dillian je odlično pogodio Franklina te je udarcem u tijelo dodatno ispuhao Amerikanca. Lijevim krošeom nastavio je pogađati Franklin na što bi Dillian vraćao krošeom u tijelo.

Jasna je bila Dillianova taktika; pritiskati uz konopce i raditi u tijelo. U četvrtoj rundi krenuo je istim planom, a udarci u tijelo Franklina su postali sve snažniji. Vidjelo se kako Franklin traži te pojedinačne udarce koji bi potencijalno ugrozili Dilliana, a dobrim aperkatom je Dillian dobro upozorio Jermainea.

U petoj i šestoj rundi gledali smo istu akciju, a Dillian je bio svjestan da mu Franklin ništa ne može te mu je sam ulazio u distancu i tjerao ga u kut, a borba je počela više ličiti na sparing nego na borbu. Dillian je pogađao, no krajem runde je i on vratio nekoliko snažnih udaraca, a Franklin se krenuo buditi i pružati sve jači otpor.

Dillian je usporio u osmoj rundi dok je Franlin i dalje pogađao u glavu i tijelo iako je cijelo vrijeme uglavnom bio uz konopce. Whyte je slušao savjete iz kuta te je prednjim direktima kontrolirao Franklina i u devetoj rundi, iako su Franklinovi pojedinačni udarci odlično pronalazile metu. Dillian je krajem devete runde bio u problemu nakon odlične Franklinove serije.

Borba je u posljednje tri runde postala nešto otvorenija, no obojica su bili vidno umorni. Whyte je nastavio raditi direktom i udarcima u tijelo, dok se Franklin držao pojedinačnih udaraca i kontri. Franklin je stisnuo gas u posljednjoj rundi, a u zadnjih 40 sekundi su se upustili u teške razmjene gdje je nešto bolji bio Dillian. U posljednjih nekoliko sekundi Franklin je jedva ostao na nogama nakon Whyteovih udaraca, no zvono ga je spasilo.

Pobjedu je odnio Dillian Whyte većinskom sudačkom odlukom (116-112 x2, 115-115), a nakon borbe je Franklin izjavio da je pokraden.

Linker
24. travanj 2024 04:37