K1 i Boks

Dillian Whyte: ‘Joshua mora biti agresivan kao kad se borio protiv mene, tako će nokautirati i Usyka‘


Anthony Joshua vs. Dillian Whyte 

 BPI/Shutterstock Editorial/Profimedia
Istakuo je kako mu nadboksavanje s Usykom nije pametna ideja

Dillian Whyte iznio je svoje mišljenje o tome kako bi se meč između Joshue i Usyka mogao odigrati. Naime, Joshua i Whyte su se borili još 2015. godine, a pobijedio je Joshua nokautiravši Whytea u sedmoj rundi.

Prošle godine u devetom mjesecu Joshua je naišao na vjerojatno najboljeg boksača protiv kojeg se ikad borio. Oleksandr Usyk nadoksao ga je nakon dvanaest rundi, te je postao prvak u teškoj kategoriji po WBO, WBA, IBF i IBO.

Ovaj meč će biti još zanimljiviji jer bi još jedan poraz od Usyka vrlo vjerojatno značio kraj Joshuine karijere. No, Whyte smatra kako će se Joshua vratiti iz ovog poraza i da će pobijediti u revanšu.

‘‘To je ogromna borba, najveća u njegovoj karijeri. Očekujem da će se osvetiti, on je britanski boksač kao i ja, a podržavam naše. Vjerujem da ukoliko bude agresivan koliko i u meču protiv mene, napravit će puno bolji posao. Tako će pobijediti i nokautirati Usyka ovog puta. Ja i on smo slični u mnogo čemu, idemo naprijed i bacamo puno udaraca, agresivni smo i smatram kako će ga treneri pokušati vratiti na to‘‘, rekao je Whyte.

Whyte je rekao i kako je Joshui falilo agresije u prvom meču protiv Usyka, te kako mu nije bilo pametno ići nadboksavati se s boksačem Usykovog kalibra. Teško se ne složiti s time, a i mnogi smatraju kako je Joshuin najveći adut upravo ta nokaut snaga.

Linker
25. travanj 2024 16:56