K1 i Boks

Dillian Whyte nakon velikog povratka: ‘Sad moram pronaći Joshuu i slomiti mu nogu‘

Dillian Whyte
 screenshot (YouTube, Sky Sports)
Pojas privremenog WBC prvaka teške kategorije ponovno je kod Dilliana Whytea

Sve što je najavljivao, Dillian Whyte je proteklog vikenda ostvario. Revanširao se Alexandru Povetkinu na najbolji mogući način. Protiv ruskog teškaša je od početka njihovog meča održanog na Gibraltaru dominirao i završio ga nokautom u četvrtoj rundi.

Whyte je tako ponovno došao do pojasa privremenog prvaka prema WBC-u, odnosno pozicije obaveznog izazivača za pojas prvaka koji se nalazi kod Tysona Furyja. To mu naravno ništa ne znači, budući da Furyja čekaju dva meča protiv Anthonyja Joshue, no sigurno nije dobar osjećaj naći se dva puta u istoj situaciji. Dillian je naime već bio izazivač na čekanju dok su svoje obaveze revanša odrađivali Fury i Deontay Wilder.

"Nisam spreman čekati, predugo sam čekao i ne želim si više to dozvoliti", rekao je Whyte nakon borbe, navevši primjere nekih boksača koji su se borili za WBC titulu, za razliku od njega:

"Pogledajte Erica Molinu ili Dominica Breazealea. Oni su nitko u usporedbi sa mnom. Ja sam se probio kroz ranking na pravi način."

Već prije meča rekao je Dillan kako razumije situaciju te kako namjerava biti aktivan, no iskazivanje frustracija mu svakako može pomoći u budućnosti.

Onda je došlo pitanje o tome što bi se moralo dogoditi da se Dillian ove godine ipak bori za svjetsku titulu. Svjestan kako je teško moguće da će se to dogoditi, odlučio se našaliti.

"Jednostavno ću naći Joshuu i slomiti mu nogu da se ne može boriti pa ću se na kraju ja boriti protiv Furyja", uz osmijeh je rekao Dillian.

Njegov promotor Eddie Hearn je zadovoljan odrađenim, no isto tako je njegov posao svog boksača držati pod kontrolom. Naime, kao glavnom organizatoru meča Joshue i Furyja, glavni cilj mu je da se najveći meč posljednjih godina svakako održi.

"Ultimativni cilj za Dilliana uvijek je bio borba za svjetsku titulu. Svi u boksu znaju da može parirati apsolutno svakome u ovoj diviziji. U ovom meču cilj je bio njegove šampionske ambicije vratiti na pravi put", objasnio je Hearn.

Whyteova je situacija zapravo vrlo čista i da nema meča Joshue protiv Furyja bi svakako bio izazivač za Furyjev WBC pojas. Pomalo drugačije je kod Joshue, koji je vlasnik tri pojasa te koji bi prema tome mogao imati tri obavezna izazivača. Sad će se na kraju istima Whyte ipak pridružiti, tako da će apsolutno prvak imati četvoricu obaveznih protivnika, a tu bi onda tek krenule igrice. Osim Whytea, svoju će priliku tražiti i ostali obavezni izazivači. Za onog prema IBF-u uskoro bi se trebali boriti Filip Hrgović i Michael Hunter, dok je trenutni izazivač prema WBO-u Oleksandr Usyk, koji dogovara meč protiv Joea Joycea. WBA nema obaveznog izazivača, no ima Trevora Bryana i Mahmouda Charra kao "regular" prvaka i prvaka u odsustvu.

Linker
15. travanj 2024 19:13