K1 i Boks

Dillian Whyte o meču protiv Joshue: ‘Nitko me nije kontaktirao, čini mi se da neće biti meča‘

Dillian Whyte

 Screenshot (youtube, Dazn Boxing)
Iskusni britanski teškaš zabrinut je po pitanju pregovora s Joshuom

Gotovo svaki dan imamo prilike čitati nove vijesti o nekakvim pregovorima pri vrhu boksačke teške kategorije. Usyk i Fury razvukli su svoje pregovore kroz dobar dio dosadašnje kalendarske godine, a do meča na kraju nije niti došlo.

Usyk je brzo pronašao novog protivnika u Danielu Duboisu, a Tyson Fury i dalje je bez protivnika. Protivnike nemaju niti boksači poput Deontayja Wildera, Andyja Ruiza, Anthonyja Joshue, ali i našeg Filipa Hrgovića.

Dojam je da najaktivnije na ugovaranju mečeva trenutno radi Joshua. ‘‘AJ‘‘ je početkom četvrtog mjeseca boksao protiv Jermainea Franklina, tijekom ljeta trebao bi boksati protiv Dilliana Whytea, a plan je da godinu završi borbom protiv Deontayja Wildera. To je nekakav idealan plan koji su Joshua i njegov tim zacrtali, ali bliži se vrijeme kada bi meč protiv Dilliana Whytea trebali službeno obznaniti ako ga planiraju održati tijekom ljetnih mjeseci. Međutim, Dillian Whyte ističe da pregovori uopće nisu u tijeku, unatoč tome što Joshuin tim planira održati taj meč 12. kolovoza (osmi mjesec).

‘‘Radi se o velikoj borbi, osam tjedana smo udaljeni od tog datuma, a nikakva komunikacija ne postoji između moje i njihove strane. Ništa, apsolutno ništa. Samo trate vrijeme ponašajući se tako. Ne čini mi se kao da će nešto biti od svega toga. Veliki mečevi iziskuju podosta vremena da se zgotove. Puno je stvari kroz koje se mora proći i puno je sitnih detalja na kojima uključeni timovi inzistiraju. Potrebno je puno vremena za ugovoriti takav meč.‘‘, rekao je Whyte za Sky Sports, ali dodao je kako nastavlja trenirati za taj meč.

‘‘Ovo je teška kategorija i događale su se puno čudnije stvari. Naravno da ću nastaviti trenirati, pokušat ću biti fokusiran i bit ću spreman u slučaju da ipak dođe do meča. To ću učiniti jer želim meč protiv Joshue još od 2015. godine i poraza koji sam upisao protiv njega. Rezultat je 1-1. Ja sam ga porazio u amaterima, a on me porazio u profesionalnom boksu. Više nego išta volio bih priliku za osvetiti taj poraz. Želim ići u rat, a smatram da je to dobar način za boriti se protiv njega. Treba ga pritisnuti i što ranije navesti da se kreće prema natrag. Ja sam dovoljno snažan da to učinim i da ga nokautiram.‘‘, zaključio je optimistični Whyte.

Šteta je što Dillian mora prolaziti kroz pripreme ne znajući hoće li se meč uopće održati, ali nadajmo se da je javnom prozivkom naveo Joshuin tim na neke konkretnije korake i da ćemo uskoro dobiti službenu potvrdu ovog velikog meča u teškoj kategoriji.

Linker
27. travanj 2024 04:24