K1 i Boks

Ništa od revanša između Joshue i Whytea: Hearn otkrio tko je najizgledniji Joshuin sljedeći protivnik

Dillian Whyte i Anthony Joshua

 Screenshot (youtube, Dazn Boxing)
Anthony Joshua još uvijek želi odraditi meč sredinom osmog mjeseca

Javno je Eddie Hearn iznosio informaciju kako će Anthony Joshua i Dillian Whyte boksati ove godine, a 12. kolovoza (osmi mjesec) bio je datum na koji su ciljali. U više navrata je Hearn isticao da će se taj meč dogoditi, ali nije ‘‘mirisalo‘‘ na dobro nakon nedavnih Whyteovih izjava.

‘‘Radi se o velikoj borbi, osam tjedana smo udaljeni od tog datuma, a nikakva komunikacija ne postoji između moje i njihove strane. Ništa, apsolutno ništa. Samo trate vrijeme ponašajući se tako. Ne čini mi se kao da će nešto biti od svega toga. Veliki mečevi iziskuju podosta vremena da se zgotove. Puno je stvari kroz koje se mora proći i puno je sitnih detalja na kojima uključeni timovi inzistiraju. Potrebno je puno vremena za ugovoriti takav meč.‘‘, rekao je Whyte prije nekoliko dana za Sky Sports.

Očekivao se neki konkretan korak nakon ovakvih Whyteovih javnih prozivki, a konkretan korak se i dogodio. Nažalost po sve oni koji su se nadali ovome meču, korak se dogodio u suprotnome smjeru i čini se da ipak nećemo gledati revanš između Whytea i Joshue (prvi međusobni meč odradili su 2015. godine, a Joshua je slavio nokautom u sedmoj rundi).

Joshuin promotor Eddie Hearn u razgovoru za Boxing Social potvrdio je kako Dillian Whyte ipak neće biti sljedeći protivnik Anthonyja Joshue, ali ‘‘AJ‘‘ se i dalje nada meču 12. kolovoza (osmi mjesec). Njegovi predstavnici u potrazi su za novim protivnikom, a Hearn je istaknuo ime Agita Kabayela kao realnu mogućnost. Također, Hearn je demantirao navode da je Dillian Whyte potraživao 10 milijuna funti za meč protiv Joshue.

Agit Kabayel (23-0) neporaženi je njemački boksač kurdskih korijena. Posljednji nastup odradio je u trećem mjesecu ove godine, a nokautom u trećoj rundi porazio je hrvatskog teškaša Agrona Smakićija. Kabayel je tom pobjedom osvojio titulu europskog prvaka (EBU), a Joshua bi mu bio najveći protivnik u dosadašnjoj karijeri.

Među Kabayelovim dosadašnjim pobjedama najviše se ističe ona iz 11. mjeseca 2017. godine. Tada je Agit porazio Dereka Chisoru, a do pobjede je došao većinskom odlukom nakon 12 rundi. Prema Boxrecu, Kabayel zauzima 30. mjesto u poretku svjetskih teškaša, a najbolje kotira na IBF-ovoj ljestvici gdje zauzima deseto mjesto.

Kabayel kvalitetom nije ništa bolji i teži protivnik od Jermainea Franklina kojeg je Joshua porazio u četvrtom mjesecu ove godine. Jasno je kako Joshua trenutno teži protivnicima koji nisu sami vrh, jer želi vratiti svoje samopouzdanje. Upiše li pobjedu 12. kolovoza (osmi mjesec), Joshua će se okrenuti meču protiv Deontayja Wildera koji bi trebao odraditi krajem godine.

Hoće li sljedeći na redu biti Agit Kabayel ili neki drugi teškaš, preostaje nam vidjeti. Sve je manje vremena do tog 12. kolovoza.

Linker
27. travanj 2024 11:17