K1 i Boks

Dillian Whyte pobjedom se vratio nakon duge pauze: ‘Body Snatcher‘ nakon meča protivnika je nazvao ‘kukavicom‘

Dillian Whyte

 JAMES FEARN/PPAUK/Shutterstock Editorial/Profimedia
35-godišnji engleski teškaš bez većih problema porazio je prekaljenog veterana Christiana Hammera

Dillian Whyte (30-3-0) uspješno se vratio u ring! Britanski boksač rodom s Jamajke sinoć je odradio prvi nastup nakon 11. mjeseca 2022. godine i pobjede nad Jermaineom Franklinom. Trebao je Whyte boksati u osmom mjesecu prošle godine protiv Anthonyja Joshue, ali test na doping pokazao je prisutnost nedozvoljene supstance i Whyte se našao suspendiran i pod istragom.

Ranije ovaj mjesec Dillianu je utvrđena nevinost u cjelokupnom slučaju, a test je bio pozitivan zbog kontaminiranog suplementa na kojem nije bilo naznačeno da sadrži nedopuštenu tvar. Whyte je oslobođen krivnje i ekspresno se vratio u ring.

Christian Hammer (27-11-0), iskusni 36-godišnji njemački boksač rodom iz Rumunjske, pristao je na meč protiv Whytea, ali bila je to jedna vrlo razočaravajuća izvedba njemačko-rumunjskog veterana. Hammer se nakon treće runde nije digao sa stolca i predao je meč, a Whyte je bio jako razočaran onime što je dobio od svog protivnika na boksačkoj priredbi u Irskoj.

‘‘Bio je negativnog pristupa od samog početka meča. Čim sam ga prvi put pogodio, vidjelo se da traži izlaz. Poslije sam mu rekao da je kukavica i to uistinu mislim. Jako sam frustriran. Puno truda uložio sam u pripreme za ovaj meč i jako je frustrirajuće jer je on odustao nakon tri runde. Rekao sam mu da sam ga uvijek poštovao, ali večeras je bio kukavica.‘‘, rekao je Dillian nakon meča.

‘‘Body Snatcher‘‘ htio je odraditi više rundi nakon duge pauze, nadao se da će osjetiti nešto kasnije runde, ali Christian Hammer izgledao je kao boksač koji se pojavio samo kako bi pokupio honorar. Nakon dobrih Whyteovih udaraca u tijelo tijekom treće runde, meč je počeo dobivati određeni ritam i zanimljivost, ali Hammer je sve prekinuo odustavši između treće i četvrte runde.

Whyte ipak može biti zadovoljan jer je upisao pobjedu, a sljedećeg protivnika morat će pažljivije birati. Jasno je kako Dillian s povratkom ide postepeno i neće odmah tražiti ona elitna imena, ali još jedan do dva ‘‘zagrijavajuća‘‘ meča i Whyte bi se do kraja godine mogao priključiti teškaškim spektaklima u Saudijskoj Arabiji.

Linker
24. travanj 2024 04:08