K1 i Boks

Dillian Whyte pokušao prognozirati okršaj između Usyka i Furyja: ‘Fury se probudi kada se radi o pravom meču‘

Tyson Fury i Oleksandr Usyk

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Što reći osim da se nadamo da ovoga puta stvarno neće biti problema oko održavanja ovog meča

Idućega nas mjeseca konačno očekuje povijesni okršaj za apsolutnog prvaka teške kategorije. Oleksandr Usyk i Tyson Fury će se u Saudijskoj Arabiji konačno obračunati za ovaj prestižni status, a pobjednik će biti prvi apsolutni prvak nakon Lennoxa Lewisa i 1999. godine.

Meč se već nekoliko puta zakazivao i otkazivao, a bilo je tu raznih ucjena od strane Furyja i postavljanja nerealnih uvjeta za održavanje meča. Kada su se konačno uspjeli dogovoriti, Fury je na spranigu s Agronom Smakićijem doživio veliku posjekotinu te je meč ponovno odgođen.

Sada je ponovno zakazan za sljedeći mjesec, uz klauzulu da onaj koji se povuče, plaća 10 milijuna dolara kazne. Nadamo se da će se meč ovoga puta održati, a Dillian Whyte je odlučio iznijeti svoju prognozu ovog meča:

‘‘Jako mi je teško predvidjeti što će se događati u ovom meču. Vrlo je teško izabrati pobjednika. Može se za obojicu reći zbog čega će pobijediti i mislim da je ovo 50-50 meč. Mislim da će pobijediti onaj koji bude želio više i onaj koji je u treningu radio prave stvari‘‘, započeo je Whyte za Boxing Social, pa nastavio:

‘‘Fury se probudi kada se radi o pravim borbama. On neće za Usyka trenirati na isti način kao što je trenirao za Ngannoua. Vidjeli ste u kakvoj je formi bio kada je najavljena borba protiv Usyka.‘‘

Što reći osim da se nadamo da ovoga puta stvarno neće biti problema oko održavanja ovog meča. Ono što je također sigurno jest da su potpisali ugovor koji nalaže da se održe dva meča, neovisno o pobjedniku prvog.

Linker
14. svibanj 2024 17:04