K1 i Boks

Dillian Whyte želi revanš s Furyjem: ‘Gurnuo me nakon udarca i ozlijedio ligamente, nisam mogao nastaviti‘

Tyson Fury vs. Dillian Whyte

 Adrian DENNIS/AFP/Profimedia
U četvrtom mjesecu Fury ga je nokautirao, a sljedećega vikenda ponovno nastupa

U četvrtom mjesecu ove godine Dillian Whyte izgubio je od Tysona Furyja tehničkim nokautom u šestoj rundi, te je tako upisao ukupno treći poraz u svojoj profesionalnoj karijeri. Nakon tog poraza Whyte nije nastupao, ali već sljedećeg vikenda ga čeka neporaženi Jermaine Franklin.

Rutinski je Tyson Fury ranije ove godine pobijedio Whytea i obranio svoj WBC pojas u teškoj kategoriji, a Whyte je to izborio pobjedom nad Alexanderom Povetkinom i osvetom poraza samo pola godine nakon njihovog prvog susreta.

No, borba protiv Furyja nije išla onako kako se Whyte nadao. U šestoj rundi je poražen, no svejedno smatra kako nije pokazao sve što može u tom meču.

‘‘Pogodio me dobrim udarcem. Ovo je boks, ljudi vas povrijede. I prije sam bio rušen i ustajao sam. Dobro me je pogodio a zatim gurnuo te sam uganuo dva ligamenta, te sam zbog toga morao uzeti pauzu‘‘, rekao je Whyte.

‘‘Tako da znate, nije bilo regularno jer ukoliko vas sruše nakon zvona, mogu vas poslati u kut i pozvati doktora ukoliko preživite brojanje. To je bila ozbiljna povreda protokola, ali što je tu je. Ovo je boks, takve stvari se događaju. Izabrao sam krenuti dalje‘‘, zaključio je.

Whytea narednoga vikenda (26.11.) čeka novi meč i to protiv neporaženog Jermainea Franklina (21-0, 14 KO) kojem će Whyte definitivno biti najveći izazov u dosadašnjoj karijeri. U trenutno posljednjem nastupu je svladao Rodneyja Moorea, a u meču prije toga posljednjeg Milasovog protivnika, Pavela Soura.

Linker
27. srpanj 2024 03:00