K1 i Boks

Dmitry Bivol o meču protiv Canela: ‘Vjerujem u svoje vještine i u svoju pobjedu‘

Canelo Alvarez, Eddie Hearn i Dmitry Bivol

 Matt Thomas/Getty images/Profimedia
Svjetski prvak u poluteškoj kategoriji raduje se borbi protiv nominalno najboljeg boksača na svijetu

Izuzetno težak meč čeka ''P4P'' najboljeg boksača na planetu, Canela Alvareza (57-1-2). Meksikanac će se 07. svibnja (peti mjesec) boriti protiv ruskog boksača Dmitryja Bivola (19-0-0). Bivol će u tom meču braniti svoju WBA (Super) titulu prvaka u poluteškoj kategoriji.

31-godišnji Rus osjetno je fizički veći od Canela za kojeg je poluteška kategorija poprilično visoka. Naime, Bivol će imati 11 centimetara prednosti u visini te četiri centimetra prednosti u rasponu ruku. Ipak, Canelo je u posljednjem nastupu nokautirao Caleba Planta, borca koji je dva centimetra viši od Bivola te ima 5 centimetara dulji raspon ruku. Dakle, Meksikanac se definitivno može nositi s boksačima takvih gabarita.

Ipak, Bivol je kvalitetniji boksač od Caleba Planta, a to se nada i dokazati u najvećem meču svoje karijere. Rus je posljednji nastup upisao u 12. mjesecu protekle godine, a jednoglasnom odlukom savladao je Umara Salamova. 19 pobjeda u jednako toliko nastupa upisao je Bivol, no velika prepreka stoji mu na putu ka dvadesetoj. Međutim, Bivol se raduje takvom izazovu i samopouzdanja mu ne fali.

''Vjerujem u svoje vještine, a kad uđem u ring, vjerujem u svoju pobjedu. Radujem se 07. svibnja. Moj tim i ja htjeli smo ovu borbu i drago mi je da će se održati u Sjedinjenim Američkim Državama, u jednoj od Mecci boksa. Jako je uzbudljivo i puno mi znači. Ovo je jako bitan meč za mene jer se borim protiv jednog od najboljih, ako ne i najboljeg na svijetu u ovom trenutku. Želim da ljudi vide moje vještine. Radi se o velikom meču koji će mi omogućiti ostvarenje ostalih ciljeva, ako uspijem pobijediti.'', izjavio je Bivol na konferenciji za medije.

Inače, borba će se održati u T-Mobile Areni u Las Vegasu. Vjerojatno se nameću određeni upitnici oko održavanja ovog meča, ako uzmemo u obzir situaciju u svijetu i rat između Bivolove Rusije i Ukrajine. Ulazak ruskog boksača na tlo SAD-a, mogao bi postati barijera ka održavanju ovog meča, no zasad takve sankcije nisu na vidiku. Možda je sve to jedan od razloga zašto je Bivol koristio odabrane riječi govoreći o SAD-u. U svakom slučaju, nadamo se kako će se situacija u Ukrajini smiriti te kako će Canelo i Bivol ući u ring, jer radi se o meču dvojice fantastičnih boksača.

Linker
27. travanj 2024 01:24