K1 i Boks

Dmitry Bivol spreman je 12. put obraniti naslov svjetskog prvaka: ‘Ja sam stroj. Vidim i pobijedim‘

Dmitry Bivol

 PATRICK T. FALLON/AFP/PROFIMEDIA
Ruski boksač poznat je po svom sjajnom stilu boksa, a isto planira prezentirati i večeras u saudijskom Rijadu

Vlasnik WBA svjetske titule u poluteškoj kategoriji Dmitry Bivol (22-0, 11 KO) i jedan od ponajboljih boksača današnjice večeras brani svoj pojas po 12. put, na istoj priredbi na kojoj nastupa i naš Filip Hrgović. U svojim dosadašnjim obranama nanizao je pobjede protiv velikih imena poput Saula "Canela" Alvareza, Lyndona Arthura, Craig Richardsa i svog ruskog sunarodnjaka Umara Salamova.

Boksač rođen u današnjem Kirgistanu trebao se boriti protiv nositelja tri pojasa Artura Beterbieva za apsolutnu titulu u poluteškoj kategoriji. No, nakon što se Beterbiev povukao zbog rupture meniskusa 3. svibnja, Bivol će se sada suočiti s Malikom Zinadom.

Bivol se borio samo jedanput nakon spektakularne 2022. godine i to protiv Arthura, a te je godine pobijedio Saula “Canela” Alvareza i Gilberta “Zurda” Ramireza čime je zaslužio status najboljeg boksača 2022. po izboru kultnog magazina "The Ring". Meč za ujedinjenje naslova bio je još jedna velika prilika za 33-godišnjeg Bivola no sada će se morati zadovoljiti manje poznatim protivnikom Zinadom (22-0, 16 KO).

Ipak, Bivol kaže da ne podcjenjuje Zinada, 30-godišnjaka iz Libije koji je u svojoj posljednjoj borbi pobijedio neporaženog Jeromea Pampellonea.

"Sada imam Zinada pred sobom. Ne želim govoriti o meču za ujedinjenje naslova," rekao je Bivol za Fight Hub TV. "Nisam bio sretan kad sam čuo vijest o povlačenju Beterbieva, ali morao sam brzo reagirati i pitao sam koje su opcije."

Bivol se vratio u prosincu s jednoglasnom odlukom u 12 rundi protiv Lyndona Arthura. Time je prekinuo 13-mjesečnu neaktivnost, drugu najdužu u svojoj karijeri. Prije toga imao je 19-mjesečnu pauzu nakon pobjede nad Gilbertom Castillo Riverom, zbog pandemije COVID-19 koja je odgodila njegov povratak do 2021. Kašnjenja u Bivolovoj karijeri možda su ga naučila strpljenju.

"Pokušavam ne slijediti svoje emocije," rekao je. "Ne biste trebali slijediti svoje emocije jer vaš mozak to neće voljeti u budućnosti. Sada samo pokušavam biti poput stroja - vidjeti izazov pred sobom i pobijediti."

Govoreći o svom trening kampu, Bivol je objasnio da ne želi umanjiti vrijednost svojih prethodnih kampova: "Ne mogu govori loše o svojim prethodnim kampovima, jer svaki put prije svakog protivnika trudim se biti sve bolji i bolji tijekom trening kampa."

Linker
25. rujan 2024 15:40