K1 i Boks

Dmitry Bivol želi meč protiv strašnog Dagestanca: ‘On je trenutno najjači udarač među boksačima‘

Dmitry Bivol

 Patrick T. FALLON/AFP/Profimedia
Nositelj WBA titule rado bi se borio protiv nositelja ostale tri svjetske titule u poluteškoj kategoriji

Deontay Wilder vjerojatno svima pada na pamet kad god se razgovara o trenutno najmoćnijim udaračima u svijetu boksa. ‘‘Bronze Bomber‘‘ posjeduje zastrašujuću udaračku moč, a tome u prilog ide i statistika.

Čak 42 od ukupno 43 pobjede u karijeri, Wilder je upisao nokautom. Brojni spektakularni nokauti dio su njegove karijere, a Bermane Stiverne jedini je boksač koji je od Wildera izgubio na bodove. Međutim, Dvije godine kasnije, Wilder je Stivernea brutalno nokautirao u prvoj rundi.

Wilder definitivno pripada samom vrhu ljestvice najsnažnijih udarača u današnjem svijetu boksa, ali Dmitry Bivol ne smatra ga najmoćnijim udaračem. Ruski poluteškaš u intervjuu za Fight Hub TV odlučio je svog ponajvećeg rivala istaknuti kao najubojitijeg udarača.

‘‘Borba protiv (Artura) Beterbieva bila bi odlična, moram biti iskren. Ja kao sportaš smatram da je Beterbiev odličan borac. On je vrlo moćan udarač, trenutno je najjači udarač među boksačima i tu ne mislim samo na polutešku kategoriju. Rado bih testirao svoje vještine protiv boksača kao što je on.‘‘, rekao je Bivol.

Teško je zamjeriti Bivolu zbog ovakvog zaključka. Artur Beterbiev upisao je 19 pobjeda u profesionalnoj karijeri, a svih 19 pobjeda upisao je nokautom. Nerijetko društvenim mrežama kruže snimke Arturovih treninga, a udarci u vreću ili fokusere zbilja glasno odzvanjaju.

Ono što Beterbievu ne ide u korist kad ga se uspoređuje s Wilderom, definitivno je kilaža. Beterbiev je poluteškaš i bori se u kategoriji do 79 kilograma. Deontay Wilder nerijetko teži preko 100 kilograma u svojim mečevima, a tolika razlika u kilaži sigurno dovodi i do drastične razlike u snazi udarca.

Linker
22. travanj 2024 23:14