K1 i Boks

Dva sjajna teškaška meča na boksačkom spektaklu Garcije i Vargasa

Murat Gassiev i Joseph Parker
 Instagram
Veliki boksački spektakl koji će se 29. veljače održati u Friscu u Teksasu, dobio je na svoj program dva sjajna meča teške kategorije. Joseph Parker borit će se protiv Shawndella Wintersa, a Murat Gassiev protiv Jerryja Forresta.

Važna su to dva meča za tešku kategoriju, a sjajna je vijest kako će se naći na vrlo jakom programu koji će na DAZN servisu predvoditi Jessie Vargas i Mikey Garcia. On se održava u Friscu, savezna američka država Teksas.

26-godišnji Gassiev (26-1, 19 KO) bivši je prvak dvije divizije lakoteške kategorije, a te titule izgubio je kad je protiv Oleksandra Usyka boksao za apsolutnog prvaka cijele divizije. To mu je do sada jedini poraz u karijeri, a nakon što cijelu prošlu godinu nije nastupio, odlučio se na prelazak u tešku kategoriju. Boksački stručnjaci smatraju kako će ruski boksač tamo itekako imati što reći, a prvu priliku za dokazivanje imat će na gore spomenutoj priredbi. Tamo ga kao protivnik čeka Jerry Forest (26-3, 20 KO). Ovaj 31-godišnji Amerikanac je 95. teškaš svijeta prema BoxRecu. U ljeto prošle godine doživio je poraz od Jarmainea Franklina čime je prekinut njegov niz od 18 uzastopnih trijumfa.

Bivši WBO svjetski prvak, Joseph Parker (26-2, 20 KO) svoju će pobjedu tražiti protiv Shawndella Terella Wintersa (13-2, 12 KO). Parker u ovaj meč ulazi iza dvije pobjede i kao 14. boksač svijeta prema Boxrecu, no mora se priznati kako se očekivao malo jači meč za njega. 39-godišnji Winters je dobar boksač, čemu svjedoči 48. mjesto na Boxrecu, no ipak je to daleko od onoga gdje se Parker želi nalaziti.

Ipak, važno je da se ovi mečevi održe i da izuzetno uzbudljiva teška kategorija nastavlja biti aktivna. Ovog mjeseca održava se veliki meč Deontaya Wildera i Tysona Furyjam, a već prvog vikenda u ožujku ćemo gledati novi nastup Adama Kownackog. Vjeruje se kako bi se uskoro trebali dogovoriti još neki mečevi boksača iz teškaških Top 20, između ostalog i onaj Filipa Hrgovića kojem je cilj u ovakvoj situaciji ostati što aktivniji.

Linker
23. travanj 2024 20:39