K1 i Boks

Edde Hearn prognozirao koliko će PPV-a prodati Joshua i Ngannou, evo koju brojku je ‘pikirao‘

Anthony Joshua i Francis Ngannou

 DANIEL LEAL Afp
Britanski promotor uvjeren je da će prodaja prijenosa višestruko nadmašiti brojke koje su imali ‘Predator‘ i Fury

Nepobitna je činjenica kako komercijalno-marketinški potencijal, odnosno prodaja "pay-per-view" prijenosa, u modernom borilačkom sportu diktira praktično sva gibanja. Taj i takav postulat savršeno se ogleda u "crossover" boksačkim mečevima, u kojim se posljednjih godina sučeljavaju razni pojedinci za čijom je borbom postojao dovoljan broj zainteresiranih gledatelja, odnosno potencijalnih kupaca PPV-a.

Ogleda se to i u slučaju Francisa Ngannoua, koji je već u svom debiju dobio priliku boksati s aktualnim WBC-ovim teškaškim prvakom, Tysonom Furyjem, a u drugom meču ukrstit će rukavice s još jednim elitnim teškašem i boksačkom superzvijezdom, Anthonyjem Joshuom. Priča je dodatno eksplodirala nakon što se u meču s Furyjem ispostavilo da "Predator" doista ima što za reći među konopcima, pa nije stoga čudo da Eddie Hearn prognozira visoku prodaju PPV-a okršaja između kamerunskog nokautera i "AJ"-a.

"Očekujem da će Joshua odraditi posao, no očekujem i da će Ngannou biti opasan. Kada meč završi, bit će to jedan od onih olakšavajućih trenutaka", rekao je čelni čovjek Matchroom Boxinga u razgovoru za Seconds Out pa u fokus stavio prodaju PPV prijenosa:

"Prodat će milijun PPV-a. To je velika borba, a u ludom svijetu u kojem živimo dobar si onoliko koliko si bio dobar u svojoj posljednjoj borbi. Jedan od problema s prodajom prijenosa za borbu između Furyja i Ngannoua je bio u tome što doista nitko nije vjerovao da Francis ima šanse, nisam ni ja, a nakon što je srušio Furyja, ljudi sada govore da bi mogao pobijediti. Imate, dakle MMA svijet, boksački svijet, ‘casual‘ svijet i imate mnogo onih koji vjeruju u Ngannoua. Bit će to velika noć".

Podsjetimo, Joshua i Ngannou odmjerit će snage 8. ožujka u Rijadu (Kingdom Arena), a u sunaslovnoj će borbi Joseph Parker i Zhilei Zhang boksati za privremenu WBO titulu, odnosno za status obveznog izazivača po WBO-u.

Linker
26. travanj 2024 11:39