K1 i Boks

Eddie Alvarez prozvao Natea Diaza na obračun u boksu bez rukavica: ‘Skoro smo se potukli još 2015. godine‘

LAS VEGAS, NV - APRIL 4: Eddie Alvarez attends the BKFC 41 official pre-fight press conference on April 4, 2023, at the Palms Casino in Las Vegas, NV.,Image: 767447498, License: Rights-managed, Restrictions: * France, Italy, and Japan Rights OUT *, Model Release: no, Credit line: Amy Kaplan/Zuma Press/Profimedia

 AMY KAPLAN/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Amy Kaplan/zuma Press/profimedia
Legendarni Eddie pred završetkom je svoje karijere, ali borba protiv Diaza silno bi ga motivirala

Gotovo pune dvije godine prošle su od posljednjeg nastupa Eddieja Alvareza. Bivši UFC-ov i Bellatorov prvak lake kategorije krajem četvrtog mjeseca 2021. godine borio se protiv Ok Rae Yoona pod okriljem ONE Championship organizacije i taj meč je izgubio jednoglasnom odlukom sudaca.

Alvarez nakon toga nije kročio u borilište, a nedavno je napustio i ONE Championship. Utočište je zasad pronašao u BKFC-u, a debi u boksu bez rukavica odradit će 29. travnja (četvrti mjesec). Protivnik će mu biti Chad Mendes, a Eddie Alvarez već zna s kime bi se htio obračunati i nakon Mendesa. Radi se o Nateu Diazu.

‘‘Bili smo u istoj težinskoj kategoriji, a više puta tijekom MMA karijeru tražio sam meč protiv njega. Nikad se nije ostvarilo. Radilo se o tajmingu, napadima na titulu, drugim protivnicima itd. Nate Diaz je trenutno jedini tip za kojeg bih odmah rekao: ‘Hej, možemo li potpisati tog tipa i dovesti ga ovdje?‘. On je jedini. Smatram ga pravim borcem i mislim da bi odradio jako uspješnu tranziciju u boks bez rukavica, posebice s tim svojim ‘gangsterskim‘ stilom. To je jedini protivnik s kojim se uistinu želim boriti i nemam želju boriti se s bilo kim drugim, osim s njim.‘‘ započeo je Alvarez za MMA Junkie.

Dodatan motiv za borbu protiv Natea jest i situacija iz 2015. godine. Alvarez se tada borio protiv Gilberta Melendeza, Diazovog timskog kolege, a u tjednu uoči borbe, Diaz i Alvarez imali su jedan sukob koji nikad nije kulminirao borbom.

‘‘Skoro sam se potukao s Nateom u Meksiku kad sam se borio protiv Gilberta Melendeza. Nikad nismo dobili priliku razriješiti tu situaciju. Pobijedio sam njegovog kolegu i mislio sam da će mi pobjeda nad Melendezom garantirati borbu protiv njega (Diaza), ali svejedno se nikad nismo borili. Mislim da je ovo prava prilika da to odradimo. On je slobodan na tržištu boraca, ja sam ovdje i rado bih se borio s nekim poput njega, odmah nakon ovog meča.‘‘, rekao je Alvarez.

39-godišnji Eddie pred završetkom je karijere i još nakon raskida s ONE-om govorio je kako želi odraditi još jedan meč koji bi poslužio kao oproštajni. Očito da ih sada planira odraditi više, ali Nate Diaz je ime koje ga najviše zanima.

Linker
18. travanj 2024 06:00