K1 i Boks

(VIDEO) Mike Perry i Luke Rockhold odradili sučeljavanje: Pogledajte Perryjev gnjusan čin

Mike Perry (lijevo) i Luke Rockhold (desno)

 Screenshot (twitter, Helen Yee)
Dvojica bivših UFC-ovih boraca uskoro će boksati bez rukavica

Vrlo interesantan event u režiji Bare Knuckle Fighting Championshipa čeka nas krajem četvrtog mjeseca, točnije 29. travnja (četvrti mjesec). Luke Rockhold i Mike Perry predvodit će event u Coloradu, a osim njih dvojice, na ‘‘fight cardu‘‘ naći će se još neka poznata imena koja su nekoć nastupala pod okriljem UFC-a.

Eddie Alvarez i Chad Mendes boksat će u sunaslovnoj borbi večeri, Chris Camozzi i Dan Spohn također će se obračunati, a tu su i Bec Rawlings, te nekadašnji PFL-ov borac, Josh Copeland. Ben Rothwell trebao se boriti protiv Josha Watsona, ali Watson je nastup otkazao i sada je upitno hoće li Rothwell uopće naći svoje mjesto na tom eventu.

Nešto više od tri tjedna preostala su do same priredbe, a jučer je održana zanimljiva konferencija za medije u kojoj su glavnu riječ vodili Mike Perry i Luke Rockhold. Puno je animoziteta među njima, a Perry je Rockholdu poručio da ga je zapravo i doveo u BKFC.

‘‘Ja sam te doveo na vrh igre. Ovo je vrhunac tvoje karijere. Nokautirat ću te s vrha te planine. Pristao si na ovaj meč jer si mislio da ćeš se boriti protiv manjeg tipa i da imaš nešto za pružiti protiv manjih tipova, zato što treniraš s manjim tipovima poput Gilberta Burnsa ili Vicentea Luquea. Boks je drugi svijet, to je više moja igra.

Luke Rockhold jednom od svojih izjava podsjetio je Perryja na situaciju iz 2016. godine. Rockhold je jučer isticao kako vjeruje u svoje vještine, rad nogu i u sve ono što jest, a Perry je uzvratio:

‘‘Što se dogodilo prošli put kad si ‘vjerovao u sebe‘? Kad se posljednji put dogodilo da je Michael Bisping nekog nokautirao? To je bilo protiv tebe.‘‘, rekao je Perry.

‘‘Platinum‘‘ je zapravo aludirao na kultnu scenu s jedne od konferencija za medije na kojima je Rockhold objašnjavao kako treba vizualizirati situaciji, zatim vjerovati da se to može postići i nakon toga dolazi do ostvarenja.

‘‘Zvuči poput najgore knjige za samopomoć koju si ikad pročitao. ‘Zamisli, vjeruj, ostvari. Začepi!‘‘, poručio je tada Michael Bisping svom protivniku Lukeu Rockholdu i nasmijao je sve koji su bili prisutni na toj konferenciji za medije.

No, vratimo se na Perryja i Rockholda. Nakon odrađene konferencije za medije, uslijedilo je i sučeljavanje dvojice boraca. Chael Sonnen uz nešto manje problema uspio ih je zadržati na sigurnoj udaljenosti, ali nije uspio spriječiti (nije niti pokušao) Mikea Perryja u jednom podosta gnjusnom činu. Perry je naime ‘‘pročačkao‘‘ nos, a zatim je ruku obrisao od kaput Lukea Rockholda.

Radi se ipak o nečem sasvim tipičnom za Mikea Perryja koji predstavlja jednu od najčudnovatijih osobnosti u svijetu MMA-a, a sada i u svijetu boksa bez rukavica. Jedva čekamo vidjeti kako će izgledati taj boksački meč između njega i Rockholda.

Linker
24. travanj 2024 12:33