K1 i Boks

Eddie Alvarez u pregovorima za boksački meč protiv Oscara De La Hoye

Eddie Alvarez
 Sipa USA/ddp USA/Profimedia
"Golden Boya" bi u povratku boksu unutar ringa mogao dočekati jedan bivši UFC-ov i Bellatorov prvak

Nakon neslavnog poraza diskvalifikacijom, koji je doživio u svojoj posljednjoj borbi unutar borilišta ONE Championshipa, Eddie Alvarez mogao bi se posvetiti jednom novom izazovu. Naime, već ranije je otkriveno kako će se boksu vratiti jedan od najboljih svih vremena, Oscar De La Hoya te kako je u potrazi za protivnikom. A čini se da bi taj mogao biti upravo "Underground King".

"U posljednje vrijeme čuli smo se s ljudima koji zastupaju Oscara De La Hoyu. Gledajte, ja sam fokusiran ispisati povijest i osvojiti naslov prvaka ONE Championshipa. To je moj cilj, no postoji tu još nešto. Mislim kako će prvak Christian Lee malo odmoriti, budući da mu dolazi beba", rekao je Alvarez u razgovoru s Arielom Helwanijem, nastavivši:

"Ako se to dogodi, naravno da bih volio oprobati se protiv De La Hoye. To bi bila sjajna borba i moji ljudi u Philadelphiji me podržavaju. Svi bi bili uz mene u tom slučaju i bila bi to velika stvar, paklena borba. Time bih ispunio jedan svoj san, a isto tako mislim da bih jako dobro izgledao protiv njega. Ludo sam uzbuđen oko toga i nadam se da je moguće dogovoriti."

Ako bi se meč dogovorio, njegov termin vjerojatno bi bio u srpnju.

Alvarez je, podsjećamo, na ovomjesečnoj ONE on TNT 1 priredbi, diskvalificiran u borbi protiv Iurija Lapicusa, nakon što je istog pogodio s nekoliko ilegalnih udaraca. MMA zajednica podijelila se oko mišljenja vezanog uz tu odluku. Čini se da čak većina smatra da je Alvarez prvo trebao biti upozoren, budući da udarci nisu bili namjerni te da je sudac reagirao previše naglo i hirovito.

Linker
23. travanj 2024 11:23