Ostalo

Douglas Lima dogovorio obranu Bellatorove titule, poznat i datum nove borbe ‘Venoma‘ Pagea

Michael Page vs. Douglas Lima
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bellator je najavio dvije važne borbe velter kategorije, uključujući onu za titulu prvaka

Nakon što u listopadu prošle godine nije uspio doći do titule Bellatorovog prvaka srednje kategorije, Douglas Lima (32-8) vraća se u svoju prirodnu, velter kategoriju, gdje ga čeka obrana titule prvaka. Nju je u svoje vlasništvo vratio 2019. godine, prošavši dominantno kroz Grand Prix turnir, savladavši redom Andreya Koreshkova, Michael "Venoma" Pagea i na kraju Roryja MacDonalda u finalu.

U borbi za titulu čekat će ga najbolji borac s Bellatorovog rostera koji u turniru nije nastupio, iako su fanovi smatrali kako je tamo trebao biti. To je Yaroslav Amosov, sjajni Ukrajinac o kojem dovoljno govori njegov omjer pobjeda i poraza. On je savršenih 25-0, a posljednjih šest pobjeda ostvario je u Bellatoru. Između ostalog, bio je bolji od Eda Rutha, Ericka Silve te posljednje Logana Storleya, koji je u njihovu borbu ušao također neporažen. Mnogi ga pamte i po pobjedi koju je ostvario protiv Roberta Soldića. Bilo je to 2016. godine u Rusiji, a Soldić je nakon borbe tvrdio kako je od strane sudaca zakinut. Odluka je inače bila podijeljena.

Lima se u Bellatoru bori već deset godina, a po mnogima je riječ o najboljem borcu svijeta izvan UFC-a. Titulu je do sada osvajao tri puta, budući da ju je dva puta gubio. Radi se o borcu možda i najopasnijih low kickova na svijetu, no zapravo je kvalitetan u apsolutno svakom aspektu MMA-a. Što se tiče Amosova, njegov stil je najbolje opisati kao klasični ruski. Zasniva se na pritisku, snazi, odličnom hrvanju te različitimh rješenjima nakon što se borba preseli u parter.

Borba će se održati na Bellator 160 priredbi, koja je na rasporedu 11. lipnja, a Lima i Amosov trebali bi ponijeti ulogu "main eventa".

Osim ove borbe, Bellator je najavio i povratak Michaela "Venoma" Pagea (18-1). On se zapravo već vratio u listopadu prošle godine, kad je za protivnika imao Rossa Houstona, kojeg je savladao sudačkom odlukom. Time je spojio četiri pobjede u nizu, odnosno dokazao kako se oporavio od nokaut poraza koji mu je nanio Lima, ujedno prvog i za sada jedinog u karijeri.

Popularnog i uvijek atraktivnog Britanca čekat će protivnik s kojim ga se već ranije već dva puta uparivalo, ali do borbe iz raznih razloga nije došlo. To je također dugogodišnji član Bellatora, Derek Anderson (17-3). 31-godišnji "Barbaric" trenutno se nalazi unutar niza od tri pobjede, od čega je posljednje dvije ostvario otkako se iz lake kategorije podigao u velter. Riječ je o kompletnom borcu poznatom po impozantnoj "bradi", odnosno sposobnosti primanja udaraca. Kako je Page poznat po svojoj udaračkoj preciznosti, mogao bi ovo biti stilski itekako zanimljiv dvoboj.

Njihova borba pridodana je Bellator 258 priredbi, koja se održava već 7. svibnja, a predvodi ju borba Juana Archulete i Sergia Pettisa, dok se u sunaslovnom ogledu sastaju Yoel Romero i Anthony Johnson.

Linker
20. travanj 2024 17:56