K1 i Boks

Eddie Hearn: ‘Canelova sljedeća meta je sigurno Bivol, želi osvetiti taj poraz‘

Canelo vs. Bivol

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Bivol ima vrlo težak meč u jedanaestom mjesecu

Canelo Alvarez prošlog je vikenda obranio pojaseve super srednje kategorije protiv Gennadyja Golovkina, rutinski odradivši dvanaest rundi u kojima nije niti jednom bio ozbiljnije ugrožen. Golovkin je djelovao dosta sporo i potrošeno, dok je Canelo bio ozlijeđen što je rezultiralo nešto sporijim tempom i manjim volumenom udaraca nego što je to bio slučaj u njihova dva prethodna meča.

I sam Canelo je neki dan rekao kako on isključivo prihvaća najteže izazove jer je najbolji borac na svijetu, a da mu tako teški mečevi ne trebaju. Mislio je tu prije svega Meksikanac na ovogodišnji meč protiv Bivola gdje je bio potpuno izdominiran i nadboksan, a vjerojatno ćemo nekad gledati i uzvrat. Upravo je o tome progovorio i Eddie Hearn:

‘‘Sljedeća meta je Dmitry Bivol, očito. On će sigurno željeti osvetiti taj poraz no Bivol sad ima vrlo težak meč protiv ‘Zurda‘ Ramireza u jedanaestom mjesecu. Vidjet ćemo kako će proći protiv njega, no Canelo uvijek u podsvijesti ima taj poraz i moguću osvetu‘‘, prenosi BoxingScene.

‘‘Nemojte otpisivati mogućnost da Bivol dođe u super srednju i izazove Canela za njegove pojaseve, jer on to sigurno želi. Moramo vidjeti, ali 5.11. (meč između Bivola i Ramireza) je vrlo važan datum za diviziju‘‘, zaključio je Hearn.

Iako mu je nanio veliki poraz, Canelo sigurno želi osvetu protiv Bivola koji se u jedanaestom mjesecu bori protiv odličniog Gilberta Ramireza koji u svojoj karijeri ima 44 pobjede od kojih su 30 nokauti, a također je neporažen. Bore se 5. studenog (jedanaesti mjesec) u Abu Dhabiju, a vjerujemo kako će i Canelo pomno pratiti taj okršaj.

Linker
16. travanj 2024 07:54