K1 i Boks

Gilberto Ramirez uoči meča s Bivolom: ‘Ne vidim niti jednu njegovu slabost, ali osvetit ću Canela‘

Gilberto Ramirez

 Yong Teck Lim/Getty images/Profimedia
31-godišnji meksički boksač večeras će biti na najtežem ispitu u dosadašnjoj karijeri

44 pobjede u 44 profesionalna nastupa. O kakvim god protivnicima se radilo, impresivan omjer i to nitko ne može osporiti. Takvim omjerom pohvaliti se može Gilberto ‘‘Zurdo‘‘ Ramirez, 31-godišnji meksički boksač poluteške kategorije.

‘‘Zurdo‘‘ je 30 puta slavio nokautom, a nekoć je bio WBO svjetski prvak u super-srednjoj kategoriji. Priliku postati WBA-ovim svjetskim prvakom imat će večeras iza 22:00 sata, ali u poluteškoj kategoriji. Protivnik Ramirezu bit će Dmitry Bivol, ruski boksač koji je u svom posljednjem nastupu porazio Canela Alvareza, također Meksikanca. Ramirez je najavio osvetu.

‘‘Uzet ću pojas. Jako sam ponosan što predstavljam Meksiko i cijelu Latinsku Ameriku. Jedna čekam dokazati sebi, ali i svima drugima da mogu doći do pobjede. Bivol je čvrst tip. On je stvarno dobar izazov, ali ja ću osvetiti meksičku naciju zato što je on porazio Canela.‘‘, rekao je Ramirez na konferenciji za medije ovaj tjedan.

Dmitry Bivol veliki je favorit prema kladionicama (1,30-3,75 cca.), a ruski borac oduševio je mnoge tehnički maestralnom izvedbom kojom je porazio Canela. Bivolov rad nogu, korištenje prednjeg direkta i lateralno kretanje, čine ga nerješivom enigmom za mnoge vrhunske boksače. Ramirez priznaje kako niti on sam ne uspijeva pronaći slabosti prvaku.

‘‘Očekujem da Dmitry pruži sve što može. Ovo je dobar izazov i mislim da će fanovi uživati. Ne vidim niti jednu njegovu slabost. Mentalno moram biti spreman an ovakav meč, a uistinu sam spreman. Ova prilika sve mi znači i jako dugo sam čekao na nju. Ponovno ću postati svjetskim prvakom i to je sjajan osjećaj.‘‘, rekao je ‘‘Zurdo‘‘ za BoxingScene.com.

Meksikanca ne smijete nikako otpisati, bez obzira na koeficijente koje su kladionice odredile. Uostalom, Canelo Alvarez bio je također veliki favorit protiv Bivola, a znamo tko je u tom meču izašao kao pobjednik.

Linker
18. travanj 2024 22:45