K1 i Boks

Eddie Hearn izjavio kako bi se borio protiv Jake Paula, ali uz jednu izmjenu pravila

Eddie Hearn and Jake Paul
 

 Emily Harney/INPHO/Shutterstock Editorial/Profimedia
Razlika u težini bi tu bila najveći problem

Boksački mečevi slavnih osoba kao što su primjerice YouTube zvijezde danas su već najnormalnija stvar, a ovoga puta atmosferu zakuhavaju Matchroomov promotor Eddie Hearn i YouTube zvijezda Jake Paul. Dvojac je već bio na suprotnim stranama, ali samo što se promotorskog aspekta tiče. Primjerice, Hearnova boksačica Katie Taylor ranije ove godine pobijedila je u jednom od najboljih ženskih mečeva svih vremena Paulovu boksačicu Amandu Serrano.

Dok je Jake Paul trenutno u cvijetu mladosti, te svakodnevno naporno trenira i priprema se za svoj šesti profesionalni nastup, Eddie Hearn je daleko od takve forme. Hearn je u mladosti imao nekoliko amaterskih mečeva, a nedavno je u sparingu na pod poslao Matchroomovog direktora Franka Smitha, gdje je ipak pokazao da posjeduje i dalje potrebne boksačke vještine. Smith je u nedavnom intervjuu za Mirror Fighting iskomentirao uvjete u kojima bi se Eddie najbolje snašao da stvarno dođe do borbe s Paulom.

"Eddie za mene to pobjeđuje. Ali na 220 lb (100 kg). Ali vrlo je lako moguće da bi se dogodila ista situacija kao s Hasim Rahmanom nedavno, jer Eddie ne može spustiti kilažu koliko Paul zahtjeva, a to je na 190 lb (86 kg). Ali čak i da uspije spustiti na tu kilažu, mislim da bi ga Jake Paul nokautirao."

Smith očito smatra kako bi se Hearn previše iscrpio ako bi na svoju visinu spuštao kilažu na 86 kilograma, jer Eddie je gotovo pa dvometraš. No Hearn je ipak biznismen, te su mu najbitnije brojke, a vjeruje kako bi borba s Paulom uspjela prodati milijun pay-per-view prijenosa.

"Razmišljao sam o tome i smatram da bi me nokautirao. Ja se mogu boriti, ali vrlo kratko. Dugo sam u boksu i imao sam nekoliko borbi, ali jako sam loš." - izjavio je Eddie za Happy Hour podcast.

Cijena za koju bi Eddie ipak ušao u ring s Paulom i riskirao da se osramoti je 10 milijuna američkih dolara, kako je nedavno izjavio u intervjuu.

Linker
19. travanj 2024 03:38