K1 i Boks

Eddie Hearn ne vjeruje Furyju i nudi zanimljiv prijedlog: ‘Preferiram meč Whytea i Ngannoua‘

Eddie Hearn

 Screenshot (youtube, Mma Hour)
Poznati boksački promotor sumnja u Furyjevo umirovljenje i borbu protiv Ngannoua

Umirovljenje Tysona Furyja i eventualni egzibicijski meč protiv Francisa Ngannoua, jedne su od glavnih tema koje se vežu uz pobjedu ''Gypsy Kinga'' nad Dillianom Whyteom.

Ako se situacija malo realnije sagleda, rijetko tko vjeruje da se Fury nikad više neće borit te da se umirovio, a i meč protiv Francisa Ngannoua trenutno ne djeluje kao realna opcija, jer UFC ne pristaje na izlete svog prvaka u boks. Jedan od onih koji također ima takve poglede na te situacije, jeste Eddie Hearn, jedan od najpoznatijih boksačkih promotora na svijetu.

''Ne vjerujem ičemu što on govori, ali s njim je također sve moguće. Odluka je na njemu. Ako želi napustiti boks, dobro za njega. To je jako težak sport, a on je zaradio puno novca i osvojio je titulu svjetskog prvaka. Ukoliko je sretan umirovljenjem, ja mu također želim sreću. Jednostavno smatram da su najveći mečevi tek pred njim te da trenutno nema rezime kojim bi se uspoređivao s velikanima kao što su Lennox Lewis i ostali boksači iz prošlosti. Pobijedi li Fury nekog kao što su Joshua ili Usyk, tada bi se umirovio kao ujedinjeni prvak i postao bi generacijskim velikanom.'', započeo je Hearn u MMA Houru, a zatim se osvrnuo na potencijalni meč između Ngannoua i Furyja.

''Velik je to meč, ali smatram da se neće dogoditi. Ne poznajem dovoljno dobro situacije s ugovorima. Mislim da je Tyson Fury u nekakvoj suradnji s ESPN-om ili će uskoro biti, a Ngannou je s UFC-om. Možda Dana to uspije odraditi, a možda ja odradim zajedno s njim, ne znam. Velika je borba, ali ugovori su ključ. Ne mogu zamisliti Danu da surađuje s Bobom Arumom. Koliko još traje Francisov ugovor, hoće li potpisati novi? Bio bih jako iznenađen ako Ngannou napusti UFC, bez ikakve Danine intervencije ili kontrole nad situacijom.''

Dakle i sam Eddie Hearn rado bi upleo svoje prste u meč između Ngannoua i Furyja, ali smatra kako se previše problema nameće s poslovne i pravne strane. Pokaže li UFC interes te dopuste svom prvaku takvu borbu, situacija postaje puno jednostavnija. Radi se o meču koji bi zasigurno privukao interes svih borilačkih fanova, ali Hearn smatra da se ne radi o stilski naročito zanimljivom meču.

''Zainteresiran sam za velike borbe koje postižu velike brojke. Kao ljubitelj boksa, nisam naročito zainteresiran za taj meč jer se radi o 'missmatchu'. Oni su veliki dečki i jedan udarac može promijeniti sve, ali ja preferiram Dilliana Wyhtea protiv Ngannoua. Naravno, uz hibridna pravila. Dillian Whyte je kickboksač, a može i grapplati. To bi bilo uzbudljivo.''

Hearnov prijedlog ka uparivanju Whytea i Ngannoua zapravo ima smisla. Iza Dilliana je 21 profesionalni nastup u kickboxingu, a upisao je 20 pobjeda i jedan poraz. Čak je i jednu MMA borbu odradio Whyte i također je upisao pobjedu.

Linker
26. travanj 2024 07:37