K1 i Boks

Eddie Hearn o Babićevom sljedećem meču: ‘Fisher prodaje karte najbolje u državi, ali treba mu i adekvatan protivnik‘

Johnny Fisher (lijevo), Eddie Hearn (sredina) i Alen Babić.

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutter/Shutterstock Editorial/Profimedia
Jedan od najpoznatijih svjetskih promotora s razlogom je birao Alena Babića

Bivši ragbijaš, a danas ponajveća nada britanske teške kategorije, sljedeći je protivnik našeg Alena Babića. Radi se o Johnnyju Fisheru (11-0, 10 KO), ubojitom 25-godišnjem nokauteru u kojeg Eddie Hearn polaže velike nade i vjeruje kako u rukama ima pravi dragulj.

Fisher će 6. srpnja (sedmi mjesec) boksati protiv Alena Babića i to će ujedno biti najteži ispit u Fisherovoj dosadašnjoj karijeri. Porazi li Alena Babića, Fisher će dokazati kvalitetu i bit će spreman za još veće i teže izazove u teškoj kategoriji.

Neki smatraju kako Hearn podosta riskira uparivši Fishera i Babića. Alen trenutno nije boksač koji se nalazi pri samom vrhu, ali svi znaju koliko je opasan, posebno kada ima svoj dan. ‘‘Savage‘‘ nikako nije lak zalogaj i s razlogom postoji bojazan da je Fisher prerano bačen u vatru. Hearn ipak smatra kako je došlo vrijeme za ovakav test.

‘‘Johnny Fisher je boksač koji najbolje prodaje ulaznice u ovoj državi. Ali potreban je i dobar protivnik za glavnu borbu večeri. Gledao sam imena na ljestvici, uočio sam Alena Babića i pomislio sam: ‘Vau, to bi bio odličan meč‘. Ali radi se o velikom iskoraku za Johnnyja.‘‘, priznaje Hearn.

Dođe li Fisher do pobjede, Eddie Hearn već ima pomno isplaniran plan za sljedeće korake.

‘‘Uspije li Johnny proći ovu prepreku, mičemo ga iz Copper Box dvorane i borit će se protiv Fabija Wardleyja ili Frazera Clarkea. Tada će rasprodati O2 Arenu. Sviđaju mi se njegove šanse u tim mečevima. Dakle, ne osvrćemo se nakon ovog meča. ‘Title eliminator‘ za britansku titulu mogao bi biti sljedeći meč. Gledamo ka britanskoj tituli prvaka‘‘, dodao je Eddie.

Sve ovo dokaz je Hearnovih velikih ambicija kad je u pitanju Fisher, ali naš Babić spreman je pokvariti planove jednom od najvećih boksačkih promotora na svijetu.

Linker
16. lipanj 2024 14:22