K1 i Boks

Alen Babić: ‘Nijedan otac ne zaslužuje gledati sina kako biva nokautiran, očekujem da sudac spasi Fishera‘

Alen Babić

 Screenshot (youtube, Dazn Boxing)
Hrvatski boksač Alen Babić sudjelovao je na konferenciji za medije uoči svog sljedećeg nastupa

Nakon ne baš dobrih posljednjih desetak dana za hrvatski boks, točnije, nakon poraza Filipa Hrgovića, ali i nakon neuspješnih kvalifikacija za Olimpijske igre, okrećemo se narednim izazovima koji čekaju naše boksače.

Među najzvučnijim mečevima naših boksača svakako je onaj koji ćemo pomno pratiti 6. srpnja (sedmi mjesec). Alen Babić tog datuma predvodit će boksačku priredbu u Londonu, a nasuprot Babića naći će se Johnny Fisher (11-0).

25-godišnjak nadimka ‘‘The Romford Bull‘‘ trebao bi biti ‘‘The next big thing‘‘ britanskog boksa. Eddie Hearn polaže velike nade u ovog talentiranog i zasad neporaženog teškaša, a meč protiv našeg Babića bit će Fisherova prilika za dodatni iskorak ka vrhu. Johnny će gotovo sigurno ući u meč kao favorit, a s tim se slaže i Alen Babić koji zapravo uživa u ulozi autsajdera.

‘‘Slušajte, Johnny Fisher je odličan borac, ali istovremeno je i mlad borac. Ja sam imao 100-ak amaterskih mečeva i većina mojih protivnika bili su daleko bolji od mene, ali i od njega. Odradio sam i 12 profesionalnih mečeva, dakle, testiran sam puno puta. Barem pet godina sam u ovakvom testiranju, a ova borba je za mene dar od Boga. Fisher još nije bio testiran na ovaj način, a ja se borim sa snažnim udaračima i nokauterima još otkako je Fisher bio 10-godišnjak. Veliki, snažni udarači nisu ništa novo za mene. Znam da ću biti na neprijateljskom terenu i da sam autsajder u ovom meču, ali koga briga? Ja ću pobijediti u ovom meču.‘‘, rekao je Babić na jučer održanoj konferenciji za medije.

Nakon što je naveo sve razloge zbog kojih bi trebao imati prednost nad Fisherom, engleski boksač imao je interesantnu opasku:

‘‘Čini se da ipak ne misliš da si autsajder u ovom meču.‘‘, rekao je Fisher, a zatim se dodatno osvrnuo na meč.

‘‘Jako sam uzbuđen. Puno je ljudi koji će doći pogledati meč, ali to za mene i Alena ništa ne znači. Mi ćemo se naći u ringu i rastavit ćemo jedan drugog. Želim osjetiti rovovsku bitku, vjerujem da imam mentalitet za pobjedu u takvom meču. Poštovanje između nas postoji, ali ništa me trenutno ne zanima osim Alena Babića. Moj cijeli život sada je fokusiran na pobjdu nad Babićem, pobjeda mi znači sve. Nakon borbe, ja sam ponizan tip i možemo si pružiti ruke.‘‘, pojasnio je ovaj talentirani teškaš.

Inače, Johnnyjev otac uvijek je dio njegovog tima i prisutan je na svakom meču. ‘‘Big‘‘ John Fisher uživa veliku popularnost na Otoku, a do popularnosti je došao putem TikTok korisničkog računa na kojem je iskazivao svoju ljubav ka kineskoj kuhinji, a popularan je i njegov učestali povik ‘‘Bosh‘‘.

Johnny Fisher nerijetko ističe kako je njegov otac trenutno popularniji od njega, a naš Alen Babić također je dobro upoznat s likom i djelom ‘‘Big‘‘ Johna. Alen je na konferenciji za medije naveo kako bi se mogao smilovati Johnnyju jer će njegov otac gledati taj meč.

‘‘Uvijek pričam o nokautima, ali ovaj put očekujem nešto drukčije. Vjerujem da će sudac uskočiti i spasiti ga. Nijedan otac ne bi trebao gledati sina kako biva nokautiran.‘‘, rekao je Babić na pressici i tom izjavom zasigurno je bar djelomično isprovocirao Fishera.

Meč između Fishera i Babića dobit će veliku pažnju na području Velike Britanije, ali i Hrvatske. Mjesec dana udaljeni smo od te sjajne borbe, a preostaje nam čekati i nadati se da neće biti ozljeda.

Linker
13. lipanj 2024 20:12