K1 i Boks

Eddie Hearn o Hrgoviću i IBF-u: ‘Kad se Usyk sljedeći put bude borio, IBF naslov neće biti u njegovom posjedu‘

Eddie Hearn

 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
Poznati boksački promotor pojasnio je komplikacije u kojima se našao Filip Hrgović

Anthony Joshua je pronašao onaj stari ubojiti instinkt koji ga je učinio poznatim i brzo se ponovno etablirao kao jedan od tri najbolja izazivača u teškoj kategoriji. Sada je ‘AJ‘ dobio veliku vijest o šansi da ponovno postane svjetski prvak u svojoj sljedećoj borbi.

Oleksandr Usyk pobijedio je Tysona Furyja i postao prvi apsolutni prvak s četiri pojasa u povijesti boksa. Međutim, IBF već neko vrijeme planira oduzeti Ukrajincu njegov pojas jer nikako da se dogovori borba protiv obveznog izazivača - Filipa Hrgovića.

Zbog toga smo s velikim nestrpljenjem očekivali da će se Hrgović boriti za upražnjeni IBF svjetski naslov 1 lipnja. protiv Daniela Duboisa.

Na tiskovnoj konferenciji za borbu između Josha Taylora i Jacka Catteralla II, promotor Matchroom Boxinga, Eddie Hearn, objasnio je da Usykova pobjeda komplicira situaciju s pojasom i da bi stvari vjerojatno bile jednostavnije da je Fury izašao kao pobjednik. Kako sada stvari stoje, Joshua će se vjerojatno boriti za IBF naslov u svojoj idućoj borbi protiv Hrgovića ili Duboisa u rujnu na Wembleyju.

"Sve se događa malo prebrzo, iskreno. Da se odluka donese do iduće subote…nisam siguran da će IBF naslov biti na liniji. Da je riječ o Tysonu Furyju, Frank Warren bi mogao imati izravnu komunikaciju s njim i reći ‘pogledaj Tyson, morat ćeš se odreći ovog pojasa, možeš li to učiniti sada tako da bi se ovi momci mogli boriti za pojas?‘. Taj razgovor treba obaviti s Alexom Krassyukom i Usykom, što možda neće ići tako brzo‘‘, pojasnio je Hearn.

"Jedno je sigurno, mislim da kad se Usyk sljedeći put bude borio, IBF naslov neće biti u njegovom posjedu, ali kada će taj naslov postati dostupan, to je pitanje za odvjetnike i e-mail lanac.‘‘

"Da, apsolutno, pobjednik borbe između Duboisa i Hrgovića je definitivno glavni kandidat za borbu protiv Anthonyja Joshue, ali iskreno, sve se može dogoditi."

Borba Hrgović-Dubois održat će se u subotu, 1. lipnja, kao dio priredbe ‘Matchroom vs Queensberry‘ u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji.

U međuvremenu, očekuje se da će Joshua predvoditi priredbu na stadionu Wembley u rujnu, gdje će se vjerojatno suočiti s pobjednikom borbe Hrgović-Dubois ili možda čak s dugogodišnjim rivalom, Deontayem Wilderom – ako Amerikanac iznenadi i pobijedi Zhileija Zhanga.

Michael Benson, novinar talkSPORTA, u svojoj je objavi napisao:

‘‘Eddie Hearn sada je izjavio da nije siguran hoće li Oleksandr Usyk biti razriješen pojasa ili će se odreći svog IBF naslova svjetskog prvaka u teškoj kategoriji na vrijeme da bi taj pojas bio na liniji za borbu između Filipa Hrgovića i Daniela Duboisa 1. lipnja. Međutim, Hearn ne očekuje da će IBF odobriti iznimku koja bi omogućila Usyku da zadrži pojas za revanš s Tysonom Furyjem. U ovom scenariju, upražnjeni IBF naslov mogao bi biti na liniji ako se Anthony Joshua zaista bude borio protiv pobjednika borbe Hrgović vs. Dubois 21. rujna na Wembleyu.‘‘, objasnio je Benson.

Linker
15. lipanj 2024 02:26