K1 i Boks

Eddie Hearn o Joshuinoj borbi s Hrgovićem: ‘Znam što će svijet reći, ali evo kakav je plan‘

Filip Hrgović

 DAMIR KRAJAC Cropix
Hrgović je u svom posljednjem meču, večer prije Badnjaka, pobijedio Marka de Morija

Jedan od onih koji su možda i najnezadovoljniji raspletom u boksačkoj teškoj kategoriji jest naš Filip Hrgović. Iako je bilo predviđeno da iduća borba bude s Anthonyjem Joshuom, Britanac se okrenuo izazovu Francisa Ngannoua.

Ipak, i dalje postoji nada da će se u nekom trenutku "El Animal" boriti s Britancem, a sve je to dodatno potvrdio i Eddie Hearn u The MMA Hour podcastu kod Ariela Helwanija, gdje je otkrio koji su planovi njegovog pulena.

"Ako Fury pobijedi Usyka i Joshua pobijedi Ngannoua, plan je da se (Joshua) bori za IBF naslov. Računamo na to da će ostati upražnjen nakon borbe Fury-Usyk. Znam i što će svijet reći, znam da smo trebali organizirati borbu Furyja i Joshue. Nikad neće biti prilika za veću borbu u ovom sportu, ali to u ovom trenutku nije moguće. Sada smo svi fokusirani na borbu Joshue i Ngannoua te Furyja i Usyka, one će se održati u rasponu tri tjedna".

Podsjetimo, Fury i Usyk bore se 17. veljače, dok će se Joshua i Ngannou naći u ringu 8. ožujka. Ako se ovaj scenarij ostvari, to znači da bi se Hrgović mogao naći u ringu s "AJ-em" na ljeto. Hrgović je u svom posljednjem meču, večer prije Badnjaka, pobijedio Marka de Morija i samo učvrstio tu poziciju obveznog izazivača, a sada čeka rasplet ova dva meča.

Linker
15. svibanj 2024 14:19