K1 i Boks

Eddie Hearn otkrio datum najave iduće borbe Anthonyja Joshue i tri najizglednija protivnika

Anthony Joshua i Eddie Hearn

 Zac Goodwin/PA Images/Profimedia
Iako odluka još nije donesena, pravac razmišljanja je poprilično jasan

Anthony Joshua se vraća na Wembley u rujnu, a tri su kandidata s kojima će najvjerojatnije dijeliti ring.

Olimpijski osvajač zlata i dvostruki svjetski prvak u teškoj kategoriji doživljava preporod u karijeri pod vodstvom Bena Davisona, oporavljajući se od dva poraza protiv Oleksandra Usyka nizom od četiri uzastopne pobjede.

Joshua je dobro pozicioniran kod mjerodavnih tijela i jasno je naglasio kako mu je trenutni cilj u sportu ponovno postati svjetski prvak.

Najjednostavniji put k tome čini se da je IBF-ov pojas. Usyk, koji sada drži sva četiri pojasa nakon nevjerojatne pobjede nad Tysonom Furyjem, mogao bi biti prisiljen prepustiti upravo taj pojas.

Zato se sada Joshuino ime prvenstveno povezuje s 26-godišnjim Danielom Duboisom koji je prošloga vikenda osvojio IBF-ov privremeni naslov pobijedivši našega Filipa Hrgovića.

U razgovoru za Seconds Out, promotor Eddie Hearn rekao je kako je Dubois najizgledniji protivnik pod uvjetom da je na raspolaganju upražnjeni svjetski pojas.

"Nismo još odlučili protiv koga ćemo se boriti. Razgovarat ćemo s AJ-em i Njegovim Veličanstvom (Turki Alalshikh), borba će biti najavljena 26. lipnja. Ako je borba s Duboisom za svjetsku titulu, to će vjerojatno biti ta borba. Ako ne, onda će to vjerojatno biti netko drugi. Mogao bi biti Zhang, mogao bi biti Parker - još nije donesena odluka."

Joseph Parker već neko vrijeme želi revanš protiv ‘AJ-a‘ nakon što je 2018. izgubio sudačkom odlukom. Zhilei Zhang također želi osvetiti poraz iz amaterskih dana na Olimpijskim igrama 2012. godine.

S obzirom da su obojica nedavno pobijedila Deontaya Wildera, svaki od njih ima dobar argument za borbu protiv Joshue iako Parker prednjači s obzirom da je pobijedio i Zhanga.

Linker
18. lipanj 2024 14:03