K1 i Boks

Eddie Hearn otkrio Joshuine planove za 2023. godinu: Meč s Wilderom dio je velikog plana

Anthony Joshua and Eddie Hearn in the stands at the OVO Arena Wembley, London. Picture date: Saturday November 26, 2022.,Image: 740390284, License: Rights-managed, Restrictions: Use subject to restrictions. Editorial use only, no commercial use without prior consent from rights holder., Model Release: no, Credit line: Steven Paston/PA Images/Profimedia

 STEVEN PASTON/PA IMAGES/PROFIMEDIA Steven Paston/pa Images/profimedia
Jedan od najpoznatijih boksačkih promotora na svijetu najavio je veliku godinu za Anthonyja Joshuu

2021. i 2022. godina nisu bile dobre za Anthonyja Joshuu. Dva nastupa i dva poraza upisao je ‘‘AJ‘‘ u tom periodu, a oba su došla od strane Oleksandra Usyka. Ukrajinac se pokazao jednostavno boljim boksačem od Joshue i svrgnuo ga je s trona teške kategorije.

Joshua je u desetom mjesecu proslavio 33. rođendan i pred njim bi trebalo biti još barem nekoliko godina na vrhunskoj razini. Njegova popularnost nije pretjerano opala i puno je velikih mečeva koje Joshua još može odraditi do kraja svoje karijere.

2023. godina bit će jako važna za nastavak njegove karijere. Joshua prije svega treba povratak samopouzdanja, a to će doći s povratkom pobjedama. Jedna lakša pobjeda dobro bi mu došla, a Eddie Hearn gostujući u DAZN-ovom Boxing Show podcastu progovorio je o planovima za Joshuu.

‘‘On se želi vratiti protiv top 15 protivnika. Zatim bi tijekom ljeta odradili meč protiv Dilliana Whytea, a onda bi uslijedila mega-borba protiv Deontayja Wildera. Plan je ponovno ga izgraditi i da na koncu postane svjetskim prvakom po treći put u svojoj karijeri. Sve zvuči divno i krasno kad se putem Twittera priča o borbi protiv Deontayja Wildera. Ali moramo imati plan i taj plan mora biti pametno složen.‘‘, rekao je Hearn.

Time je i Eddie zapravo priznao da Joshuu vjerojatno čeka protivnik koji ne pripada samoj eliti, a nakon toga bi Joshua trebao vratiti se obračunu s onim najboljima. Neki će reći da Dillian Whyte nije u ešalonu elitnih teškaša, ali i dalje je među desetak najboljih na gotovo svakoj ljestvici.

Joshua je trenutno u potrazi i za novim trenerom, a prije eventualnog meča protiv Deontayja Wildera, jako dobar potez bi bio usklađivanje s novim trenerskim timom i prolazak jednog do dva trening kampa. Hearnov plan zvuči dobro, ali tek nam preostaje vidjeti koliko će redovno Joshua zapravo nastupati i tko će biti njegovi protivnici. Prvog planiranog protivnika mogli bismo uskoro saznati.

‘‘Suzili smo izbor na tri ili četiri protivnika. On (Joshua) je spreman za početak trening kampa i vjerojatno će ga započeti ovaj tjedan. Iskreno, ne postoji protivnik kojeg bi Joshua odbio. Glavni cilj je da se Joshua triput bori ove godine.‘‘, dodao je Hearn, a otkrio je da prvi od ta tri meča možemo očekivati u četvrtom mjesecu ove godine.

Linker
23. travanj 2024 00:48