K1 i Boks

Poznati trener prognozirao meč Joshua - Wilder: ‘Pobijedit će onaj koji prvi pogodi, udaraju jako‘

Anthony Joshua 

 Anthony Behar/ddp USA/Profimedia
Robert Garcia je inače i radio s Joshuom, a rekao je da smatra kako bi prvo trebao skupiti dvije do tri lakše pobjede

Osim meča između Usyka i Furyja, jedna od najvrućih tema među fanovima boksa ovih dana jest i ona što je sljedeće za Anthonyja Joshuu. Bivši prvak je u osmom mjesecu prošle godine prokockao priliku da pojaseve vrati u svoje vlasništvo nakon što mu ih je 2021. uzeo Usyk, no umjesto toga je Usyk uspješno obranio pojaseve i Joshuu lansirao van razgovora za sljedećeg izazivača.

Meč koji je i Joshua nekoliko puta sam spomenuo, a i meč koji fanovi sigurno žele gledati jest onaj protiv Deontaya Wildera. Poznati trener Robert Garcia iznio je svoje viđenje o tom meču, a smatra da će pobijediti onaj koji prvi pogodi.

‘‘Jedna stvar koju sam rekao Joshuinom timu i koju im govorim ponovno, jest da im ne preporučujem da odmah uzmu borbu protiv Wildera. Anthony je velika zvijezda u Europi, jedna od najvećih u povijesti. Prvo bi trebao uzeti dvije do tri adekvatne borbe. Ne želim reći lagane jer takve ne postoje, ali nešto adekvatnije da‘‘, rekao je Garcia Izquierdazo.

Prognozirao i borbu protiv Wildera:

‘‘Mislim da ta borba neće otići do sudačke odluke. Obojica udaraju jako i mnogi misle da bi Wilder nokautirao Joshuu. No ja mislim da pobjeđuje onaj koji prvi pogodi. Radio sam sa Anthonyjem i stvarno udara jako, mislim da udara jednako jako kao i Wilder‘‘, zaključio je Garcia.

Za što će se Joshua i njegov tim odlučiti, saznat ćemo u periodu koji slijedi. No, realna situacija je da će ipak ići sa nekom lakšom borbom nego odmah na Wildera.

Linker
26. travanj 2024 22:14