K1 i Boks

Eddie Hearn pojasnio zašto je Joshua bacio Usykove pojaseve: ‘Izgubio je vjeru u sustav‘

Eddie Hearn i Anthony Joshua (desno)

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Poznati boksački promotor stao je u obranu svog boksača

Joshuini ekscesi nakon završenog meča protiv Usyka privukli su puno pažnje, ali i osuda od strane boksačke javnosti. Britanska zvijezda imala je određeni psihički slom nakon poraza u revanšu i tu je bilo uistinu svega.

Od bacanja pojaseva, napuštanja ringa, preuzimanja mikrofona i održavanja govora prije nego što je Usyk došao na red, iako je kao pobjednik trebao govoriti prvi itd. Bila je to serija čudnovatih odluka i poteza od strane Joshue, no AJ se kasnije ispričao i objasnio kako su ga emocije svladale i nije dobro reagirao.

Pojasevi koje je Joshua bacio iz ringa su onaj koji dodjeljuje magazin ‘‘The Ring‘‘ te onaj WBA-ov. Nekoć je i Joshua bio vlasnikom tog WBA pojasa, a u svom vlasništvu imao je i WBO, IBO i IBF titule svjetskog prvaka. Njegov promotor Eddie Hearn pokušao je objasniti u razgovoru za IFL TV zašto je Joshua bacio pojaseve iz ringa.

‘‘On je dugo držao sve te pojaseve, a nadležna tijela koštala su ga puno novca i nametali su mu puno obveznih izazivača i mečeva protiv njih. Mislim da je on izgubio vjeru u sustav i više nije zainteresiran boriti se za pojaseve. Mislim da se želi boriti iz užitka i zbog izazova. Naravno da je htio postati neprikosnovenim prvakom, ali puno toga napravio je iz frustracije. Ring je napustio jer je znao da će napraviti nešto glupo ako ostane, ali onda se natjerao na povratak jer ne može samo tako otići. Zatim je održao govor koji je bio prožet čistim emocijama. To je bilo od srca.‘‘, pokušao je Hearn opravdati sve što je njegov pulen napravio te večeri u Jeddahu.

Sky Sports jučer je na svojim društvenim mrežama podijelio kompletnu snimku Joshuinog incidenta, bez ikakve cenzure i izostavljenih dijelova. Mnogi u komentarima smatraju kako se radi o udaru na Eddieja Hearna i njegovog boksača, ali teško da će itko ozbiljnije zamjeriti Joshui na reakciji do koje je došlo neposredno nakon meča.

Što se Joshuina sljedećeg nastupa tiče, Hearn tvrdi da bi Joshuu mogli gledati još jednom ove kalendarske godine.

‘‘On će biti u nekim ogromnim mečevima, ali ostanimo aktivni zasad. Vratit ćemo se u prosincu (12. mjesec).‘‘, poručio je jedan od najpoznatijih boksačkih promotora na svijetu.

Linker
03. svibanj 2024 08:01