K1 i Boks

Eddie Hearn potvrdio mogući datum priredbe na kojoj bi se mogli boriti Joshua i Wilder: ‘Ta borba će se sigurno dogoditi!‘

Anthony Joshua i Deontay Wilder

 Kevin Quigley/Dmg Media/Profimedia, Al Bello/Getty Images/Profimedia
‘Možda će se boriti u Las Vegasu, a i Wembley je opcija‘

Eddie Hearn, promotor pretendenta u teškoj kategoriji Anthonyja Joshue, ukazuje da bi se njegov borac mogao vratiti na istoj priredbi gdje nastupaju Chris Eubank Jr. i Conor Benn. Naravno, sve ovisi o konačnom terminu za neprikosnoveni obračun između prvaka u teškoj kategoriji Tysona Furyja i Oleksandra Usyka. Nije potvrđen datum za tu borbu, ali se spominje 23. prosinca u Saudijskoj Arabiji.

Međutim, Hearn želi upariti Benna i Eubanka na isti datum. U tijeku su pregovori da se Joshua suoči s drugim bivšim prvakom Deontayem Wilderom - koji je sada planiran za početak 2024. godine, ali objašnjava da bi Joshua mogao potencijalno nastojati biti spreman boriti se na gore spomenuti datum.

"Drugog prosinca imamo fantastičan ‘card‘ koji najavljujemo u subotu navečer za Britaniju, a 23. je naš datum za okršaj Benn-Eubank i zaista vjerujem da će se ta borba održati za taj datum," rekao je Hearn za The Sun.

"Gledajte, ako organiziramo Eubankovu borbu, ciljat ćemo 23. prosinca zato što ćemo to morati objaviti u sljedeća dva tjedna. Ne znam hoće li (Fury-Usyk) ići 23. prosinca, možda ćemo razgovarati s njima prije nego što službeno objavimo datum ove priredbe, ali dok druga borba nije najavljena, postoji velika šansa da ćemo odmah objaviti to, ali otom potom. Očito, ne želimo da se sve preklapa na istu večer, nema smisla."

Hearn je i dalje uvjeren da će se Joshua boriti protiv Wildera unatoč neuspjelim pregovorima sa saudijskim investitorima da se borba organizira u prosincu. Trenutno su u tijeku pregovori da se borba održi na drugim lokacijama.

"Ta će se borba, po mom mišljenju, 100 posto dogoditi u prvoj polovici sljedeće godine, možda čak i u prvom tromjesečju. Ne mogu vam ništa više reći osim toga što razgovaram sa Shellyjem Finkelom te smo bili kristalno jasni, kao i oni prema nama, mi želimo ovu borbu," rekao je Hearn, koji je otkrio i moguće lokacije.

"Razgovaramo o Vegasu, govorimo o Wembleyju i cijenimo da novac možda nije potpuno isti kao što nam je ponudila Saudijska Arabija... A novac je uvijek važan, ali mislim da obojica zapravo iskreno žele borbu i kada imate borbe kao što je Fury-Usyk, to daje svakome mali poticaj da kaže, ‘Hajdemo sada ugovoriti našu.‘ To nam daje vjetar u leđa i uvjereni smo da će se to dogoditi."

Naravno, postoji mogućnost koja bi hrvatskim fanovima bila podosta zanimljivija, a to je ona jučer objavljena da se Joshua mora boriti s Filipom Hrgovićem za upražnjeni pojas IBF-a ako Fury i Usyk odrade revanš nakon prve borbe, no to bi se gledalo ugovoriti nakon ovoga ako prođe taj datum. Ono što je sigurno, bilo koja od ovih borbi zaintrigirat će ljubitelje plemenite vještine, a nadamo se da ćemo vam uskoro moći pisati o tome da su ti mečevi službeno i ugovoreni.

Linker
12. svibanj 2024 13:27