K1 i Boks

John Fury bira između Wildera i Usyka: ‘Ne bi izdržao rundu s njim, izbjegava ga i to je surova istina!‘

John Fury

 JORDAN CROSBY/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA Jordan Crosby/backgrid/backgrid Uk/profimedia
Nije propustio priliku nahvaliti svog sina

John Fury misli da borba između WBA, WBO i IBF prvaka Oleksandra Usyka i bivšeg WBC prvaka Deontaya Wildera uopće neće dugo trajati.

Wilder se borio samo jednom od treće i posljednje borbe u svojoj povijesnoj trilogiji s Tysonom Furyjem. Nakon kontroverznog remija u prvom susretu, Wilder je doživio dva velika poraza i poraz nokautom. Naposljetku se vratio u ring u studenom 2022. u jednoj rundi te porazio finskog teškaša Roberta Heleniusa, a od tada se često povezuje s borbama protiv Andyja Ruiza Jr. i Anthonyja Joshue, iako se ni jedno još nije ostvarilo i pitanje je hoće li.

U istom vremenskom razdoblju, Usyk je napredovao do teške kategorije, uzeo tri pojasa od Anthonyja Joshue, obranio ih protiv Britanca, a zatim nokautirao Daniela Duboisa u drugoj obrani svojih naslova.

Govoreći za Daily Mail Sport Boxing, Fury je objasnio da ne vidi scenarij u kojemu bi ta potencijalna borba išla dalje od prve runde.

“Za moj novac, Deontay Wilder, samo jedna runda protiv Usyka. Usyk se ne bi izvukao iz prve runde s njim i to je surova istina. Tako ja to vidim, ali mnogi boksački ‘mozgovi‘ znaju da je to istina i nema rasprave o tome.”

Zatim je objasnio da misli da se nitko od glavnih kandidata ne želi suprotstaviti Wilderu, osim, naravno, njegovog sina, Tysona Furyja.

“Usyk je izbjegavao Wildera. Joshua ga je izbjegavao, svi u prvih pet su ga izbjegavali iz jednog razloga – on ima tu moć koja gasi svjetla. Zato ‘Gypsy King‘ stoji sam i vlada."

Kad bi Tyson Fury također uspio pobijediti Usyka kada se par eventualno sastane kasnije ove godine ili početkom sljedeće, on bi sigurno imao najbolji CV od svih trenutnih teškaša. Ipak, prvo mora proći pored Francisa Ngannoua za dva tjedna u saudijskom Rijadu, a nakon toga će se voditi bitni razgovori o tome kada će se sučeliti s moćnim Ukrajincem.

Linker
27. travanj 2024 23:10