K1 i Boks

Eddie Hearn prognozirao ishod revanša između Joycea i Zhanga: ‘Nokautirat će ga unutar prvih šest rundi!‘

Eddie Hearn

 JAMES FEARN/PPAUK/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA James Fearn/ppauk/shutterstock Editorial/profimedia
Čelni čovjek Matchroom Boxinga smatra kako ćemo u novom okršaju britanskog i kineskog teškaša gledati svojevrsnu reprizu prvog meča

Zhilei Zhang sredinom travnja ove godine režirao je poprilično iznenađenje za nemali dio boksačkog svijeta pobijedivši favoriziranog Joea Joycea tehničkim nokautom u šestoj rundi. "Big Bang" dokazao je svoju klasu i u dominantnoj izvedbi pogodio Britanca toliko puta da ovaj zbog primljene štete nije bio u mogućnosti nastaviti meč. U međuvremenu su dvojica teškaša ugovorila revanš, koji je na rasporedu 23 rujna (OVO Arena, Wembley, London).

Uoči ponovnog okršaja Joycea i Zhanga, mnogi su dionici boksačkog svijeta iznijeli svoje prognoze o tome kako bi nova bitka između britanskog i kineskog teškaša mogla izgledati, odnosno, završiti, a među posljednjima je to učinio i Eddie Hearn. "Mislim da bi ga Joe trebao iscrpiti, ali imam osjećaj da če ga Zhang nokautirati unutar prvih šest rundi", napisao je čelni čovjek Matchroom Boxinga u svom Instagram "storyju".

Britanski promotor tako se, dakle, pridružio svima onima koji smatraju da ćemo u revanšu gledati praktično isti ishod kao i u travnju. Podsjetimo, Joyce je u prvi meč sa Zhangom ušao kao obvezni izazivač po WBO-u, da bi mu, na koncu, kineski udarač taj status oteo. Osim što je izgubio poziciju WBO "mandatory challengera", Joyce je, nakon poraza u posljednjem meču, iz gornjeg doma BoxRecove ljestvice teškaša pao na deseto mjesto, a novi eventualni poraz od istog protivnika dodatno bi ga udaljio od "heavyweight" vrhuške i dobrim dijelom ugasio njegove nade za napad na titulu svjetskog prvaka do daljnjega. Hoće li, međutim, "Juggernaut" promijeniti nešto u svojoj "igri" i biti konkurentniji u revanšu, pa i savladati opasnog Kineza, ili je pred nama, pak, repriza prvog londonskog okršaja - saznat ćemo za manje od mjesec dana.

Linker
27. travanj 2024 19:56