K1 i Boks

Joe Joyce sprema veliku promjenu za revanš sa Zhangom; Mnogi su uočili taj problem još uoči prvog meča

Joe Joyce (lijevo) i Zhilei Zhang (desno)

 Adam Davy/PA Images/Profimedia
Iskusni britanski teškaš doći će na revanš u nešto drukčijem izdanju

Težak, ali i vrlo iznenađujuć poraz pretrpio je britanski teškaš Joe Joyce u četvrtom mjesecu ove godine. 37-godišnji ‘‘Juggernaut‘‘ na priredbi u Londonu tehničkim nokautom u šestoj rundi izgubio je od Zhileija Zhanga.

Bio je to prvi Joyceov poraz u 16. profesionalnom nastupu, a Zhang je pobjedom preoteo Joyceov status WBO-ovog privremenog prvaka u teškoj kategoriji. Kladionice su također napravile veliku pogrešku u procjeni uoči ovog meča, jer koeficijenti na pobjedu Zhanga iznosili su od 6,00 pa naviše, a 1,10 bio je koeficijent na pobjedu Joycea.

To vam dovoljno govori koliko su ‘‘bookmakeri‘‘ podcijenili iskusnog kineskog teškaša, a Zhang se na kraju pokazao osjetno boljim boksačem. Unatoč teškom porazu, Joyce je aktivirao klauzulu o instantnom revanšu i 23. rujna (deveti mjesec) imati će priliku osvetiti se Zhangu.

Mnogi se pitaju može li 37-godišnji Joyce nešto drastično promijeniti u tako kratkom roku, ali Joyce smatra da može. Naime, Joyce smatra da je veliku pogrešku napravio sa skidanjem kilaže uoči prvog meča.

‘‘Da, definitivno ću doći teži na revanš. Uvijek se trudim paziti na svoju kilažu, ali nisam očekivao da ću toliko spustiti kilažu za naš prvi meč. Imao sam problema s održavanjem kilaže. Nešto u mom planu prehrane nije mi odgovaralo, promijenit ću to i kilaža neće biti problem. Doći ću teži i snažniji ovaj put.‘‘, rekao je Joyce za Boxing Social.

Britanac je na vaganju uoči prvog meča težio 256 ‘‘pounda‘‘ (116 kg), a to je bila najmanja zabilježena Joyceova kilaža još od njegovog petog profesionalnog meča koji je odradio protiv hrvatskog boksača Ivice Bačurina. Joyce je Bačurina uspio poraziti u prvoj rundi, ali nešto manja kilaža od uobičajene pokazala se lošim potezom protiv Zhanga. Kinez je težio čak 126 kilograma i bio je osjetno krupniji i snažniji od Joycea. Mnogi su još uoči prvog meča komentirali kako je nejasan Joyceov potez drastičnog spuštanja kilaže, a očito je i Joyce prepoznao pogrešku.

Preostaje nam vidjeti u kakvom izdanju će Joe Joyce doći na revanš.

Linker
06. svibanj 2024 10:43