K1 i Boks

Eddie Hearn reagirao na poraz Alena Babića: ‘On ima veliko srce i siguran sam da će se vratiti‘

Eddie Hearn

 Screenshot (youtube, Matchroom Boxing)
Jedan od najpoznatijih boksačkih promotora na svijetu uputio je podršku ‘‘Savageu‘‘

Podosta razočaran bio je Alen Babić poslom koji su Eddie Hearn i Matchroom Boxing obavljali za njega tijekom prošle godine. ‘‘Savage‘‘ se u 2022. godini borio samo jednom, a svi znamo da bi se Babić najradije borio barem jednom mjesečno.

Razočaranost se dodatno povećala nakon licitacije honorara za meč između Babića i Rozanskog. Matchroom Boxing nudio je 325 tisuća dolara za prava na organizaciju tog meča, ali puno manja i siromašnija poljska promotorska kuća nadjačala je njihovu ponudu. Knockout Promotions ime je kuće koja je ponudila 425 tisuća dolara i time su osvojili pravo na ugovaranje meča između Rozanskog i Babića.

Meč je tako završio u Poljskoj, umjesto u Velikoj Britaniji gdje Babić uživa veliku podršku. Rozasnki se za svjetsku titulu borio u svom rodnom gradu, Rzeszowu, a na koncu je došao do pobjede u prvoj rundi. Mnogi se sada pitaju što će biti sljedeće za Alena Babića i vidi li Matchroom više ikakav interes u njemu.

Eddie Hearn sinoć je u kraćem intervjuu za Matchroom Boxing dao kratki osvrt na Babićev poraz od Rozanskog, a čini se da Eddie Hearn ne planira samo tako dići ruke od Alena Babića koji mu je vrlo drag.

‘‘Ne znam što je sljedeće. On je imao ponešto za reći o nama, ali ja volim Alena i tužan sam zbog njega. Nisam mogao vjerovati kad sam čuo da je izgubio u prvoj rundi. On ima dobro, veliko srce i siguran sam da će se vratiti.‘‘, riječi su podrške od strane Hearna.

Podsjećamo, Babić je tijekom prošle godine i javno istupao protiv Matchroom Boxinga, inzistiravši da mu se više posvete i da mu ugovoraju više mečeva. Naravno da su te kritike došle i do Eddieja Hearna, ali vjerujemo da će se njihova suradnja nastaviti i da će Matchroom prepoznati kako je Alen Babić i dalje vrlo zanimljivo ime za britansko tržište. Jedan poraz ne znači kraj karijere i Babić može još puno toga pružiti na boksačkoj sceni.

Linker
26. travanj 2024 23:32