Regija

Gdje je pogriješio Alen Babić? Gledateljima ostali upitnici iznad glava

Alen Babić

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Poljak je postao novi svjetski prvak bridgerweight kategorije

Što reći, koju poruku poslati? Što je Alen krivo napravio i što je trebao napraviti da se spriječi ovakav razvoj događaja? Izgleda da je ovo prvi put da je normalan Alen boksao, a da je njegov alterego ‘Savage‘ ostao doma. Da rezimiramo situaciju, Rozanski se od prve sekunde zaletio na Alena Babića i u nekoliko navrata ga precizno pogodio te vidno uzdrmao. Alen nije djelovao zagrijano, kao da se nije pripremio za ovakav agresivni početak poljskog boksača. Nakon otprilike jedne minute Alen je završio na podu, a nakon sudačkog brojanja Poljak je nastavio istim tempom i nije Alenu pružio priliku za oporavak.

Alen se više nije inteligentno branio i sudac je bio primoran zaustaviti borbu. Alen je protestirao, kao vjerojatno i velika većina pred malim ekranima, ali suci u ovakvim situacijama često prekidaju mečeve. Možda je Alen trebao kleknuti na koljeno te uzeti još jedno brojanje, što bi sudac sigurno uvažio i ne bi prekinuo borbu, ali na ovaj način gdje je ostalo više od minute u rundi sudac je bio primoran borbu zaustaviti.

Boksački eksperti i treneri sigurno će na razne načine pokušati protumačiti što se ovdje zapravo dogodilo, no dok se Alen ne oglasi na društvenim mrežama njegovu stranu priče nećemo čuti. Ono što se moglo vidjeti iz priloženog je to da je Poljak jednostavno iznenadio Babića izrazito agresivnim otvaranjem meča. Iako je Babić inače tak koji od prve sekunde krene naprijed i iznenadi protivnika, ovdje je on bio taj koji je krenuo sporije.

Prava je šteta da se Alen nije uspio oporaviti i dočekati kraj runde, jer bi kasnije možda vidjeli nešto kompetitivniji meč. Očekivali smo pravi rat dvaju nokautera i tempaša, no nažalost ovoga puta smo ostali zakinuti. Alenu želimo brz oporavak i povratak na pobjedničke staze, a također bismo voljeli čuti i njegovu stranu priče.

Što se tiče preostala tri meča eventa, Martin Bakole je očekivano pobijedio Shevadzutskyija prekidom u trećoj rundi, dok je Jeamie Tshikeva uspio zadržati niz neporaženosti i nokautirati Michala Boloza u drugoj rundi. Steed Woodall je pobijedio Borisa Crightona jednoglasnom sudačkom odlukom nakon osam rundi.

Linker
18. travanj 2024 20:55