K1 i Boks

Eddie Hearn upozorio Daniela Duboisa: ‘Joshua neće samo stajati i primati udarce ispred tebe kao Hrgović‘

Eddie Hearn

 ZAC GOODWIN/PA IMAGES/PROFIMEDIA
Britanski boksački spektakl sve je bliže, a Joshuin promotor uvjeren je u pobjedu njegovog boksača

Eddie Hearn je upozorio Daniela Duboisa da će biti "nadjačan" ako riskirao i razmjenjivao udarce s Anthonyjem Joshuom.

Dvadesetšestogodišnji Dubois branit će svoj IBF naslov u teškoj kategoriji protiv Joshue na Wembleyu 21. rujna. Dolazi nakon uzastopnih pobjeda nad Jarrellom Millerom i našim brončanim olimpijcem Filipom Hrgovićem, u kojima je više puta pokazao sposobnost da nanese i pretrpi značajnu štetu.

Posljednji put kada se Joshua spremno upustio u razmjenu udaraca sa suparnikom bio je 2019. godine kada ga je neočekivano zaustavio Andy Ruiz. No, kada su se Joshua i Dubois prvi put suočili kao protivnici, morali su biti razdvojeni. Očekuje se da će njihov meč biti odlučen onim tko prvi zada zaista eksplozivan udarac.

Od tog poraza od Ruiza, koji je bio prvi u njegovoj karijeri, Joshua, osvajač olimpijskog zlata, nastojao je razviti profinjeniji stil borbe. Nasuprot tome, Dubois je stekao samopouzdanje odbijajući biti zastrašen protivnicima s teškim udarcima. No, Hearn, Joshuin promotor, inzistira na tome da će, ako Dubois opet pokuša to učiniti, napraviti pogrešku.

"Obojica će puštati ruke" rekao je Hearn za BoxingScene. "Obojica su vrlo opasni. Neki to zovu ‘pucnjavom‘. Ali mislim da je ‘AJ‘ vrhunski snajperist. Previše je precizan, previše dobar, i mislim da će, ako ga Anthony Joshua pogodi, imati ozbiljnih problema, a AJ neće stajati ispred njega kao Filip Hrgović i samo primati udarce."

"To su dva vrlo opasna teškaša s udarcima, koji su u formi i samopouzdanju svojih karijera. Za Duboisa, borbe protiv Millera i Hrgovića dovele su ga do najopasnije točke njegove karijere dosad. Nije dobro vrijeme za borbu protiv Duboisa, a definitivno nije dobro vrijeme za borbu protiv AJ-a. Ključne točke za mene su dva masivna udarača u svojim apsolutnim vrhuncima."

Poraz Deontaya Wildera u lipnju od Zhileija Zhanga konačno je okončao dugoročne nade za borbu između njega i Joshue. Na pitanje predstavlja li borba Dubois-Joshua najbližu borbu koju je nekad očekivao između Joshue i Wildera, Hearn je odgovorio: "Joshua-Wilder bila je jedinstvena borba. Ali sličnosti između ovih borbi su – opet, to su dva masivna udarača, i brza udarača. U tom smislu, to je borba koja potiče maštu jer je vrlo opasna."

Linker
05. rujan 2024 14:07