K1 i Boks

Eddie Hearn uzvratio Tysonu Furyju: ‘Pobijedio te tip koji nikada prije nije imao boksački meč, Joshua bi te nokautirao‘

Anthony Joshua (lijevo) i Eddie Hearn (desno)

 Zac Goodwin/PA Images/Profimedia
Poznati boksački promotor uživa u činjenici da je Francis Ngannou namučio Tysona Furyja

Općepoznato je da odnosi na relaciji Tyson Fury - Anthony Joshua nisu najbolji, ali dvojica trenutno najboljih britanskih teškaša nikako ne uspijevaju ugovoriti međusobni okršaj.

U nekoliko navrata spominjala se mogućnost njihovog meča, a u jednom od nedavnih intervjua, Eddie Hearn izjavio je kako bi Joshua tijekom 2024. godine napokon mogao u ring s Tysonom Furyjem. Izjava je došla prije Furyjevog meča protiv Ngannoua, a Fury je brzo odbacio te navode.

‘‘Eddie Hearn mora pričati o toj borbi, jer njegova kompletna štala (roster boraca) je propala. On dobiva pažnju samo kad priča o Tysonu Furyju. Da sam ja Eddie Hearn i ja bih pričao o Tysonu Furyju. Ali rekao sam im još u prosincu (12. mjesec) prošle godine da im je to zadnja prilika da se bore protiv mene. Oni ju nisu iskoristili i sada su izvan igre. Zamrznuti su.‘‘, rekao je Fury.

Nekoliko dana nakon toga Fury je odradio tijesan meč protiv Francisa Ngannoua, a do pobjede je došao podijeljenom sudačkom odlukom. Našao se Fury na udaru kritičara nakon teško izborene pobjede protiv MMA borca, a Eddie Hearn sada prednjači među kritičarima. Hearna je očito jako pogodila Furyjeva izjava kojom je njega i Joshuu označio ‘‘zamrznutima‘‘ i ‘‘izvan igre‘‘. U razgovoru za IFL TV, Hearn je uzvratio paljbu.

‘‘Ako već želiš govoriti: ‘Haha, Eddie Hearn i Anthony Joshua su zamrznuti‘, onda ću ja uzvratiti riječima: ‘Haha, upravo si izgubio od tipa koji nikada prije nije imao boksački meč‘. Ovo sa sigurnošću govorim - Joshua bi u bilo kojem trenutku porazio Furyja, brutalno bi ga nokautirao. Ne možeš se umiroviti bez borbe protiv ‘AJ-a‘, ali Joshua će odraditi posao za tebe, tako što će te poslati u mirovinu.‘‘, poruka je Hearna za Tysona Furyja.

Prava je šteta što godine prolaze i dok se njihovi timovi uspiju dogovoriti, Joshua i Fury mogli bi izaći iz svog ‘‘primea‘‘, ako već i nisu. Tysonu Furyju svakako bi dobro došla pobjeda nad Joshuom, jer Joshua ipak kotira kao jedan od najboljih teškaša Furyjeve ere.

Jedan od fanova na Twitteru istaknuo je listu značajnih imena s kojima su Fury i Joshua boksali u dosadašnjoj karijeri. Joshuina lista protivnika djeluje impresivnije od Furyjeve, a Furyju nerijetko spočitavaju manjak velikih protivnika u karijeri. Dobar dio svoje karijere Fury je posvetio trilogiji s Deontayjem Wilderom, a tek mu preostaju mečevi protiv Oleksandra Usyka i Anthonyja Joshue.

Linker
26. travanj 2024 21:59