K1 i Boks

Eddie Hearn želi ugovoriti meč Bivola i Beterbieva: Male su šanse da će uspjeti u tome naumu

Eddie Hearn (lijevo) i Dmitry Bivol (desno)

 Ethan Miller/Getty images/Profimedia
Poznati svjetski boksački promotor otkrio je planove za Dmitryja Bivola

Potencijalni obračun Artura Beterbieva i Dmitryja Bivola jedan je od najuzbudljivijih koje boks trenutno može ponuditi. Njih dvojica drže sve titule u poluteškoj kategoriji, odnosno, tri pojasa su kod Beterbieva, a WBA titula u vlasništvu je Bivola.

Obojica su neporaženi u svojim dosadašnjim profesionalnim karijerama i spadaju među ‘‘P4P‘‘ najbolje boksače na svijetu. Stilski je ovo također jako zanimljiv meč. Artur Beterbiev pravi je razbijač. Od prve do posljednje sekunde Beterbiev se kreće prema naprijed, a svih 19 pobjeda u karijeri upisao je nokautom.

Bivol s druge strane nešto je drukčiji tip boksača. Ovaj sjajni ruski boksač tehnički je fantastičan borac, a jako dobro implementira i svoju taktiku. Ipak, ne treba podcijeniti ni njegovu udaračku moć, jer 11 njegovih pobjeda došlo je nokautom, a ukupno ih je upisao 21.

Kao i u mnogim situacijama pri vrhu svjetskog boksa, ovdje se također nameću problemi oko ugovaranja borbe. Bivola zastupa Eddie Hearn i njegov Matchroom Boxing, dok Beterbieva predstavljaju Bob Arum i Top Rank. Tu je već ona poznata priča gdje Matchroomovi boksači nastupaju na DAZN platformi, dok Top Rank ima ekskluzivni ugovor s ESPN-om. Sve to otežava pregovore, ali Eddie Hearn nada se ugovaranju ove borbe negdje početkom ljeta. Na vijest da je Bivol ugovorio meč protiv Joshue Buatsija, Hearn je odgovorio.

‘‘To nije istina. Mi želimo da se Buatsi bori protiv Dmitryja Bivola, ali trenutno smo u pregovorima za Bivolov meč protiv Canela u devetom mjesecu, ili za meč Bivola i Beterbieva u šestom mjesecu, ako je Beterbiev spreman boriti se tako brzo nakon Ramazana. Tu borbu mogli bismo ugovoriti u Abu Dhabiju, bio bi to sjajan meč za Abu Dhabi i tamo smo održali posljednji Bivolov meč. Ali ako Beterbiev ne bude spreman, velika je mogućnost da će se Bivol boriti protiv Buatsija u petom ili šestom mjesecu, a ukoliko porazi Buatsija, borit će se protiv Canela u devetom mjesecu. Canelo ne može prestati pričati o tom revanšu. Očajnički želi taj revanš, ali njega prvo čeka John Ryder u petom mjesecu.‘‘, rekao je Hearn, a izjavu prenosi Boxing Scene.

Ramazan ove godine starta 22. ožujka (treći mjesec) i traje sve do 21. travnja (četvrti mjesec). Beterbiev je boksač koji ima problema kombinirajući post i naporne treninge i vjerojatno neće pristati na borbu u šestom mjesecu. Bivol će vjerojatno otići drugim putem i borit će se protiv Buatsija, a zatim protiv Canela. Meč između njega i Beterbieva vjerojatno nećemo gledati ove godine, a s obzirom da je Beterbiev u prvom mjesecu proslavio 38. rođendan, upitno je hoćemo li uopće i dočekati ovaj meč.

Linker
25. travanj 2024 17:54