K1 i Boks

Beterbiev nakon velike pobjede prozvao Bivola, hoćemo li konačno dočekati ovaj spektakl?

Artur Beterbiev 

 Zac Goodwin/PA Images/Profimedia
Bio bi to jedan od najvećih mečeva poluteške kategorije ikada

Sinoć je nakon velikog rata Artur Beterbiev nokautirao Anthonyja Yardea, te zadržao svoj stopostotni učinak što se pobjeda i nokautova tiče. Tako je Rus obranio svoje WBC, IBF, i WBO pojaseve poluteške kategorije, te bi uskoro mogli gledati meč za ujedinjenje svih titula, dugo priželjkivani dvoboj dva najbolja poluteškaša današnjice.

Prije nešto manje od tri mjeseca Dmitry Bivol je obranio WBA (Super) pojas protiv do tada neporaženog Gilberta Ramireza, a svoju pravu slavu stekao je nakon što je u meču prije toga unatoč otpisivanju kladionica i većine boksačkih stručnjaka uspio savladati i školovati Canela Alvareza. Bivola inače krasi jedan školski stil boksanja, koji podsjeća na amaterski boks. Jednostavnim kombinacijama od tri udarca; lijevi direkt, desni direkt i lijevi kroše s kojih se povuče korak unazad ne dozvoljavajući protivniku mogućnost kontre, nitko još nije uspio pronaći odgovor.

Uvijek na oprezu, taktički i tehnički savršen, ne srlja u napadima, ne dopušta protivnicima kontre; totalno suprotno od svojeg najvećeg rivala Artura Beterbieva. Beterbiev je jedan tvrdi boksač, čvrst poput tenka koji ide naprijed, sustavno lomi protivnika i nije mu problem primiti dva udarca da bi plasirao jedan. Iako na prvi pogled ovo zvuči kao opis boksača kojega bi svaki vrsni tehničar lagano školovao, do sada to ipak nitko nije uspio napraviti.

Nakon što je sinoć u teškoj borbi nokautirao Yardea, Beterbiev nije propustio priliku još jednom prozvati svojeg najvećeg rivala. Bivol za sada nema zakazanu borbu, iako se priča o tome da će možda odraditi revanš protiv Canela. Postoje više razloga zašto se ovaj meč možda ne održi, a to su klasično promotori, raspodjela novaca, ali i činjenica da je Bivol boksao prije tri mjeseca, a vjerojatno želi u ring što prije i nije mu u interesu čekati još toliko ili više kako bi se Beterbiev uspio oporaviti i pripremiti za njihovu potencijalnu borbu.

Linker
14. travanj 2024 10:06