K1 i Boks

Eddie Hearn želi ugovoriti ogroman boksački meč: ‘Možda ću poslati poruku Dani Whiteu‘

Conor McGregor (lijevo) i Canelo Alvarez (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc, Graham Bensinger)
Jedan od najpoznatijih boksačkih promotora želi upariti svog ponajboljeg boksača s najvećom MMA zvijezdom

Općepoznato je da UFC-ovi čelnici nisu otvoreni nastupima svojih boraca izvan UFC-a, naročito ne onih boksačkih. Međutim, 2017. godine organizacija je napravila iznimku za svoju ‘‘zlatnu koku‘‘ Conora McGregora i ‘‘Notorious‘‘ je dobio priliku boksati protiv Floyda Mayweathera.

Naravno da je i UFC uzeo svoj ‘‘dio kolača‘‘ u cijeloj toj priči, a sve uključene strane itekako dobro su se naplatile. McGregor je na kraju izgubio taj meč, ali male su šanse da je pretjerano žalio zbog tog poraza.

Popularnost najveće MMA zvijezde samo je dodatna porasla nakon tog meča, a nema sumnje da bi mu UFC-ovi čelnici dopustili novi boksački meč, ukoliko bi se pružila adekvatna prilika za odraditi nešto takvo.

McGregor je u jednom periodu prozivao Mannyja Pacquiaa i nadao se toj borbi, a Jake Paul htio bi meč protiv Conora više nego bilo koji drugi. No, Conoru se mogla otvoriti prilika i za meč protiv jednog od trenutno najboljih boksača na svijetu.

Naime, McGregor i Canelo Alvarez nedavno su se javno prozivali, a nakon što je Canelo izjavio da bi Conora porazio koristeći jednom rukom, McGregor je uzvratio izjavom da bi porazio Canela bez korištenja ruku. Tenzije su se donekle podigle nakon njihovih objava na društvenim mrežama, a dvojica boraca privukla su interes jednog od najpoznatijih boksačkih promotora na svijetu.

Eddie Hearn je u razgovoru za Boxing Social otkrio kako se poprilično zainteresirao za ugovaranje tog meča i bio je jako blizu konkretnih koraka kojima bi pokušao ugovoriti taj meč.

‘‘Bio sam jako blizu toga da se javim Eddyju Reynosu, Canelu Alvarrezu i Dani Whiteu. Slušajte, ako se radi o dobrom novcu, zašto ne? Bio sam jako blizu toga da pošaljem poruku Dani Whiteu, a možda to i učinim nakon ovog intervjua. Oni su već radili meč između Floyda i Conora, te su vidjeli koliko velik je bio taj meč. Canelo donosi veliku latinoameričku bazu fanova, a tu je i Conorova baza fanova. Bio bi to ogroman meč, ali vidjet ćemo.‘‘, rekao je Hearn koji vidi potencijal za dobru zaradu.

McGregorove šanse u boksačkom meču protiv Canela Alvareza bile bi uistinu minimalne, ali McGregor bi uvjerio publiku u svoje šanse, kao što je to napravio i uoči meča protiv Mayweathera. Ispostavilo se da je Conor ipak par klasa lošiji boksač od Floyda, a gotovo identičnu priču gledali bismo i u meču protiv Canela.

Upravo ovaj ‘‘gledali bismo‘‘ i jest ključan u cijeloj priči, jer PPV brojke zasigurno bi bile izvanredne.

Linker
25. travanj 2024 14:25