K1 i Boks

Edgar Berlanga četiri puta rušio protivnika do konačne pobjede!

 Edgar Berlanga  

 Matt Davies/Zuma Press/Profimedia
Vrijeme mu je već za napad na titulu

Nakon prvih 16 nastupa Edgara Berlangu smatrali su neviđenom senzacijom jer je bio možda i jedini boksač u povijesti koji je u prvih 16 nastupa upisao 16 nokauta u prvoj rundi. Iako mu protivnici nisu bili iz samog vrha super srednje kategorije, nisu bili niti loši. Sve su to bili boksački koji ili imaju preko 20 mečeva uz nekoliko poraza ili boksači koji se tek probijaju isto kao i on i imaju jedan ili eventualno dva poraza. I sam boksač izjavio je da mu nije u cilju nokautirati protivnike u prvoj rundi, već da želi nekoga s kime će moći dobiti iskustvo da odradi borbu do sudačke odluke.

Tako je u posljednje četiri borbe dobio dosta kvalitetnije protivnike koji su ipak uspjeli preživjeti tu famoznu prvu rundu s njim i na kraju došli do sudačke odluke. Berlanga je pobjedu odnio i u ta četiri meča, ali dobio i vrijedno iskustvo boksanja u ‘dubokim vodama‘. Ovoga puta bio je blizu da ponovno pokrene niz s nokautima, no irski boksač je odbio biti nokautiran.

Kako je borba odmicala, tako je Irski boksač postajao sve samouvjereniji i u nekoliko navrata uputio kvalitetne kombinacije prema Berlangi. Dok je u 9. rundi akcija još uvijek bila na vrhuncu, u iduće dvije runde se nije gotovo ništa događalo. Posljednju rundu Edgar je pokušao još jednom nokautirati svog protivnika, no srčani Irac još jedanput je preživio Berlangine nalete.

Jason Quigley pokazao se kao tvrdi orah; unatoč tome što ga je Berlanga rušio čak četiri puta, Irac je uspio izdržati do kraja i tako je Berlanga upisao i petu pobjedu za redom preko sudačkih kartica. Mnogi Berlangu smatraju nasljednikom Canela Alvareza, no boksač je tek na početku svoje karijere, a na ljestvici ispred njega se nalaze boksači s kakvim kalibrom se još nije susreo. On tako s 21 pobjedom bez poraza zauzima 12. mjesto na BoxRec ljestvici, a pravi izazov će vjerojatno dobiti tek kada bude boksao za neku od svjetskih titula.

Linker
06. svibanj 2024 00:29