K1 i Boks

Edgar Berlanga prošao najteži test i jedva stigao do pobjede

 Edgar Berlanga

 Rich Schultz/Getty images/Profimedia
I četvrtu pobjedu zaredom upisao je sudačkom odlukom

Ovo mu je bio možda i prvi pravi test u karijeri, a Edgar ga je definitivno položio. Meč je bio prilično izjednačen, zapravo puno izjednačeniji nego li su to prikazale sudačke kartice (99-91, 99-91, 98-92). Ako je gledati prema karticama, Berlanga je bio bolji u 9 od 10 rundi kod dva suca, te u 8 od 10 rundi kod jednog suca. No stvarna situacija je ipak bila malo drugačija; mnogi se slažu da je Alexis Angulo vjerojatno čak u četiri runde bio bolji boksač.

Angulo se pokazao kaj jako tvrdi orah i bez problema je preživio početne nalete Berlange, a kasnije je čak izgledalo kao da je on taj koji je jači udarač od ova dva boksača. Berlangi se nakon ovog meča smiješi sjajna budućnost, a BoxRec ljestvica trenutno ga smješta na 11. mjesto, dok prvo i drugo zauzimaju prvaci Saul Alvarez i Demetrius Andrade. Ovom pobjedom dokazao je fanovima kako ipak nije još jedan od onih 'hype train' boksača koji se ugase nakon prvog pravog izazova.

Nakon prvih 16 nastupa Edgara Berlangu smatrali su neviđenom senzacijom jer je bio možda i jedini boksač u povijesti koji je u prvih 16 nastupa upisao 16 nokauta u prvoj rundi. Iako mu protivnici nisu bili iz samog vrha super srednje kategorije, nisu bili niti loši. Sve su to bili boksački koji ili imaju preko 20 mečeva uz nekoliko poraza ili boksači koji se tek probijaju isto kao i on i imaju jedan ili eventualno dva poraza. I sam boksač izjavio je da mu nije u cilju nokautirati protivnike u prvoj rundi, već da želi nekoga s kime će moći dobiti iskustvo da odradi borbu do sudačke odluke.

Tako je u posljednje tri borbe dobio dosta kvalitetnije protivnike koji su ipak uspjeli preživjeti tu famoznu prvu rundu s njim i na kraju došli do sudačke odluke. Berlanga je pobjedu odnio i u ta tri meča, ali dobio i vrijedno iskustvo boksanja u 'dubokim vodama'.

Linker
23. travanj 2024 08:52