K1 i Boks

Errol Spence Jr. vraća se u ring nakon nesreće koju je samo čudom preživio

Errol Spence Jr.
 screenshot/YouTube
Errol Spence Jr. trebao bi se u studenom vratiti boksu i braniti svoje dvije titule svjetskog prvaka

Nešto više od devet mjeseci nakon stravične prometne nesreće u kojoj je sudjelovao, Errol Spence Jr. spreman je vratiti se u ring. WBC i IBF prvak svijeta u velter kategoriji trebao bi to odraditi u studenom, a s druge strane stajat će mu bivši prvak i svakako jedan od najboljih velteraša posljednjih godina, Danny Garcia.

30-godišnji Spence (26-0, 21 KO) tim će putem boksati po prvi put nakon 28. rujna prošle godine i pobjede u sjajnom meču protiv Shawna Portera. No, puno veću pobjedu ostvario je Spence dva tjedna kasnije. Naime, sa svojim je Ferrarijem izletio u punoj brzini, nakon čega se auto okrenuo u zraku te vratio na tlo, gdje se okrenuo još pet puta. Spence tim putem nije bio vezan zaštitnim pojasom te je u procesu ispao iz auta. Vjerojatno mu je to spasilo život, budući da se dogodilo pravo čudo. Naime, boksač nije proživio niti jedan lom nego je epilog nesreće bio veliki broj masnica i kontuzija, no već u startu je bio izvan životne opasnosti. Kad se pogleda snimka nesreće, sve to izgleda još nevjerojatnije.

Nedugo nakon toga Spence se vratio u dvoranu, a vjerojatno bi svoj idući meč odradio već i ranije da nije bilo globalne krize s pandemijom. No, sad je došlo vrijeme za meč koji još uvijek nije službeno dogovoren, no informacije upućenih novinara govore kako su obje strane prihvatile ponuđene uvjete.

Titule će mu pokušati oduzeti Danny Garcia (36-2, 21 KO), 32-godišnjak koji već ranije imao WBC titulu u svom posjedu. Izgubio ju je 2017. od Keitha Thurmana, a onda ju godinu kasnije nije uspio vratiti u meču protiv gore spomenutog Portera, kojem je spomenutu titulu oduzeo upravo Spence.

Nakon ovog meča, ako Spence dođe do pobjede, otvorio bi se prostor za organizaciju trenutno jednog od najintrigantnijih mečeva u svijetu borilačkog sporta, onog između Spencea i Terencea Crawforda, koji drži WBO titulu, a ranije je bio apsolutni svjetski prvak u poluvelteru.

Ispod teksta možete vidjeti kako je Spence izgledao u svom posljednjem meču, u kojem je savladao Portera, ali i u kojem je bio najviše ugrožen do sada.

Linker
14. travanj 2024 18:41