K1 i Boks

Errol Spence o potencijalnom srazu s Canelom: ‘Zvuči zanimljivo, ne vidim zašto ne bismo to odradili!‘

Errol Spence Jr

 MICHAEL OWENS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Michael Owens/getty Images/profimedia
I prije je kazao da je zainteresiran za taj meč

Errol Spence Jr. trenutno je u potpunosti usredotočen na susret s Terenceom Crawfordom 29. srpnja (sedmi mjesec) za neosporni pojas prvaka u velter kategoriji. Gubitnik će vjerojatno iskoristiti klauzulu o revanšu, a nastavak bi trebao uslijediti ubrzo nakon toga, ali kada Spence (28-0, 22 KO) završi posao s "Budom", zamah će se sve više graditi prema potencijalnom obračunu s Canelom Alvarezom.

Canelo (59-2-2, 39 KO) potpisao je ugovor za tri borbe s Al Haymonovim Premier Boxing Championsima prošlog mjeseca. Prva borba u sklopu pakta sadržavat će borbu protiv Jermella Charla (35-1-1, 19 KO). Spence je rekao da je spreman skočiti u nekoliko težinskih kategorija baš kao i njegov kolega Charlo za borbu s Canelom.

“Borba protiv Canela zvuči dobro, ali mislim, ima ugovor od tri borbe s Premier Boxing Championsima. Dakle, ne znam tko bi to mogao biti u tom dogovoru. To bi mogao biti David Benavidez, zatim Jermall Charlo i bilo tko drugi. On i čelnik PBC-a, Al Haymon i s kim god da je sklopio posao - vjerojatno su već odabrali imena. Već je unaprijed odlučeno, nemam pojma. Razumijem nagađanja ljudi, ali na kraju krajeva, to su samo nagađanja", kazao je, te nastavio:

“Da, mogao bih se podići u težinsku kategoriju. To je nešto o čemu bih definitivno razmislio, ali usredotočen sam na trenutnu borbu protiv Crawforda. Moglo bi se dogoditi, ne vidim zašto ne, ali to je nešto zbog čega se definitivno ne brinem ako se dogodi. Ako se dogodi, super, ako ne, ne."

U lipnju (šesti mjesec) Spence je rekao da bi sigurno prihvatio borbu s Alvarezom koja mu je predstavljena, te da je kategorija u kojoj bi se borili njemu prirodna, a hoće li se to i dogoditi, saznat ćemo u budućnosti.

Linker
27. travanj 2024 19:46