K1 i Boks

Errol Spence vjerojatno će zatražiti revanš protiv Crawforda: ‘Puno sam bolji od onoga što sam pokazao‘

Errol Spence Jr.

 Screenshot (youtube, Fight Hub Tv)
33-godišnji američki boksač pretrpio je prvi poraz u svojoj profesionalnoj karijeri

Ako nikada prije niste gledali Errola Spencea Jr. (28-1-0), odnosno ako vam je njegov meč protiv Terencea Crawforda prvi put da ste gledali Spencea na djelu, teško bi vas netko uvjerio da se radi o jednom od najboljih boksača na svijetu.

Slagali se ili ne, Errol Spence posljednjih godina je jedan od top 5 ‘‘P4P‘‘ boksača i još uvijek zaslužuje svoje mjesto u poretku. Stvar je u tome da je Terence Crawford jednostavno predobar i Spence mu nije mogao parirati u međusobnom obračunu.

Bio je to prvi Spenceov poraz u dosadašnjoj karijeri, a do borbe s Crawfordom, Errol je imao 28 uzastopnih pobjeda. Držao je Spence i tri svjetske titule (WBA, WBC, IBF) u svom vlasništvu, ali pojasevi su sada u vlasništvu sjajnog Crawforda.

Iako deklasiran u ranim nedjeljnim satima, Errol Spence svejedno planira iskoristiti klauzulu koja mu nudi mogućnost revanša.

‘‘Znam da sam puno bolji od onoga što sam pokazao, ali Terence Crawford je također odradio svoj posao onako kako je i trebao. Bio je oštar i pobrinuo se da bude stopostotno spreman u ovom meču.‘‘, rekao je Spence jučer nakon meča.

Potvrdio je Errol da će razmotriti klauzulu o revanšu, ali revanš želi odraditi u višoj kategoriji (-154 ‘lbs‘), jer skidanje kilaže za velter kategoriju predstavlja mu sve veći problem. Lako je moguće da je Crawford zapravo ispratio Spencea iz velter kategorije, ali ‘‘Bud‘‘ će sigurno pristati na revanš neovisno o težinskoj kategoriji.

Samopouzdanje Terencea Crawforda bilo je na visokoj razini još uoči ovog meča, a sada je samo dodatno poraslo. Odlaskom u višu kategoriju, Crawfordovi udarci mogli bi postati još snažnijima, a Terencea sigurno privlači i mogućnost ujedinjenja svjetskih titula u još jednoj težinskoj kategoriji. Zasad je jedini muški boksač u povijesti koji je ujedinio četiri pojasa u dvije različite težinske kategorije i stoga je prelazak u višu kategoriju vrlo izgledan.

Kad je u pitanju revanš sa Spenceom, interes publike vjerojatno neće biti na istoj razini kao što je bio uoči njihovog prvog međusobnog obračuna. Spence je jednostavno deklasiran u tom meču i mnogi će vjerovati da nas isti ishod čeka u revanšu, ali Errola ne treba unaprijed otpisati. Možda to jednostavno nije bila njegova noć i sigurno može pružiti bolji nastup od onog koji je pružio proteklog vikenda u Vegasu.

Linker
01. svibanj 2024 07:45