K1 i Boks

Trener Terencea Crawforda nakon velike pobjede: ‘Da je imao još minutu, završio bi Spencea u drugoj rundi!‘

Terence Crawford

 JP YIM/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Jp Yim/shutterstock Editorial/profimedia
Runda je završila nakon odbrojavanja te je zvono spasilo Spencea

U subotnjem nastupu u Las Vegasu, Terence ‘‘Bud‘‘ Crawford (40-0) upisao je još jednu pobjedu protiv dotad neporaženog Errola ‘‘The Truth‘‘ Spencea (28-1) tehničkim nokautom u 9. rundi borbe. U ovom ‘‘superfightu‘‘ Crawford je uzeo velterašku IBF, WBA i WBC titulu Spenceu i dodao ih svojem WBO pojasu.

U žestokoj borbi snage Crawford je slao Spencea u nokdaun tri puta tijekom borbe, jednom u drugoj rundi i dvaput u sedmoj, a njegov trener Brian Mclntyre uvjeren je da je borba mogla završiti još u drugoj rundi da je Crawford imao još malo vremena, iako je ‘‘Bud‘‘ i sam priznao da ne misli da je doista ozlijedio Spencea prvim nokdaunom.

‘‘Kad je on (Spence) ustao, Crawford bi ga zaustavio da ga nije spasilo zvono. Da, j*bote, bio je gotov. Pogledajte njegovu ravnotežu, čovječe, kad je ustao, bio je gotov. Čak i kad ga je sudac podigao i brojao mu do osam, smijao se. Još uvijek se tresao‘‘, govori Mclntyre za FightHype.

S preostalih 20 sekundi u drugoj rundi, Crawford je lijevom rukom pogodio Spencea u tijelo, pripremajući precizan desni direkt kojim ga je srušio. To je ujedno i prvi put u karijeri da je Spence pao u nokdaun. ‘‘The Truth‘‘ je na sučevo odbrojavanje brzo ustao, a runda je završila samo nekoliko sekundi nakon toga, ne dozvoljavajući Crawfordu da nanese više štete i naposljetku ga i završi.

‘‘Da je Crawford imao još jednu minutu, zaustavio bi ga. J*beno bi ga zaustavio, obećavam vam to‘‘, uvjereno je zaključio Mclntyre.

Linker
27. travanj 2024 04:25