K1 i Boks

Evander Holyfield otkrio tko mu je najdraži boksač: ‘Jeste li ikad vidjeli da je netko bacio više udaraca?‘

Evander Holyfield (lijevo) i Mike Tyson (desno)

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Legendarni Holyfield nije odabrao nikog od kolega teškaša

Evander Holyfield definitivno je jedan od istinskih velikana svjetskog boksa, a tijekom 90-ih godina prošlog stoljeća, kotirao je kao ponajbolji boksač svijeta.

Kroz svoju bogatu karijeru, Holyfield je odradio ukupno 57 mečeva, upisao je 44 pobjeda, 10 puta je poražen, a dvaput je remizirao. Meč protiv Shermana Williamsa okončan je ‘‘no contestom‘‘ nakon sudara glavama u trećoj rundi.

Američki boksač može se pohvaliti dvama pobjedama nad Mikeom Tysonom, a u njegovom rezimeu pobjeda nalaze se i boksači poput Rayja Mercera, Riddicka Bowea, Larryja Holmesa, Georgea Foremana, Michela Moorera itd. Uistinu poseban boksač bio je Holyfield, a uvijek je zanimljivo slušati takvu ikonu kada priča o boksu.

U jednom od intervjua objavljenom na ‘‘Speaking to Versus 101‘‘ YouTube kanalu, Holyfield je otkrio tko mu je najdraži boksač. Nije Holyfield birao nikog od kolega teškaša, a nije odabrao niti nekog od svojih sunarodnjaka. Unatoč tome, odabir je jako dobar.

‘‘Sviđa mi se (Manny) Pacquiao, on mi je najdraži. Znate, on je skroman i čini stvari za koje vjeruje da su ispravne.‘‘, započeo je Evander, a potom se osvrnuo na Mannyjeve boksačke vještine.

‘‘Nevjerojatan je. Postoji jedna stvar o kojoj ponekad razmišljam - kad se Pacquiao borio protiv Floyda Mayweathera, jeste li ikad vidjeli da je netko bacio više udaraca nego Pacquiao? (Prema Compuboxu, bacio je 429 udaraca, pogodio je 81). Netko je brojao udarce, ali ti brojevi vjerojatno nisu točni. Mayweather se dobro branio, to stoji, ali nemojte govoriti da je bacio više udaraca. Pacquiao je unutar ringa najaktivniji boksač na svijetu, on je poput onog (Duracellovog) zeca, konstantno baca udarce.‘‘, pojasnio je Evander svoj odabir najdražeg borca.

Prema Compuboxovoj statistici bačenih i pogođenih udaraca, Pacquiao je u meču protiv Mayweathera plasirao 429 udaraca, dok je Mayweather bacio čak 435 udaraca. Pacquiao je metu pronašao 81 put, dok je Floyd bio osjetno uspješniji i 141 puta uspješno je pogodio Mannyja. Mayweather je na koncu slavio jednoglasnom odlukom u tom meču, ali Holyfield se očito ne slaže sa statistikom udaraca.

Linker
27. travanj 2024 10:17